Ana Sayfa » Tarifler » Kaşkarikas

Kaşkarikas

kaskarikasMalzemeler:

500 gram sakız kabağı

2 adet soğan

1 kahve fincanı kuşüzümü

1 çay bardağı  kuru üzüm

1 demet dereotu

Tuz

1 tatlı kaşığı limon suyu

1,5 kahve fincanı sızma zeytinyağı

Hazırlanışı:

Kabakların dış kısımlarını yeşil soğan kalınlığında, serçe parmak büyüklüğünde doğrayın.

Yemeklik doğranmış soğanı, dereotunu, kuş üzümünü, kuru üzümü, limonun suyunu, sızma zeytinyağını ve 1 çay bardağı suyu iyice harmanlayın. Buharda pişirdikten sonra ocaktan alın. Servis tabağına dekoratif bir şekilde yerleştirin. İsteğe göre ılık veya soğuk servis yapabilirsiniz.

OKU ➤  Tamek Lezzetlerine Altın Heykel Ödülü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir