Malzemeler
600 gram kayısı (Erzincan Kasefelik kayısı)
900 gram şeker
Su
4 yemek kaşığı tereyağı (tuzsuz Erzincan tereyağı)
Yarım çay bardağı iri ceviz içi
Çeyrek çay bardağı Antep fıstığı
Hazırlanışı
Yıkayıp süzdüğünüz kayısıları bir tencereye alın, şekeri ekleyin, üzerini bir parmak geçecek şekilde su ekleyin ve kaynatın. Kayısılar çok yumuşamadan; hafif dişe gelecek hale geldiğinde ocaktan alın. Hafif sulu kalacak şekilde başka bir kaba alın. Ocakta ısınmış Teflon veya döküm tavaya kayısıları alın, biraz kızardıktan sonra tereyağını ekleyin. Tereyağı eridikten 1 dakika sonra ocağı kapatın. Kayısıları sıcak olarak servis tabağına alın, üzerine çok az kalan şerbetinden ekleyerek isteğe göre Antep fıstığı ve ceviz ile servis edebilirsiniz.