Ana Sayfa » Tarifler » Pasta Tarifleri » Karpuz Pasta

Karpuz Pasta

karpuz_pastaMalzemeler:

1 adet orta boy karpuz (Tercihen çekirdeksiz)

1 paket kremşanti

1 adet şeftali (Tercihen sert)

1 adet kivi

8-10 adet çilek

İnce çekilmiş Antepfıstığı içi

Karpuz Pasta  Hazırlanışı:

Karpuzun üst ve alt kısmını kesip kenarlarını tıraşlayın. Ortaya çıkan 7-8 cm kalınlığındaki karpuzu çember yardımı ile kesip düzgün bir yuvarlak elde edin.

Şeftali ve karpuzdan parizyen kaşığı yardımı ile küçük toplar çıkarın. Kivinin kabuğunu soyup ince ince dilimleyin.

Kremşantiyi paket üzerindeki tarife göre hazırlayın. Buzdolabında 15-20 dakika kadar bekletin. Karpuzu düz bir tabağın üzerine alın, spatula yardımıyla her tarafını, hazırladığınız kremşanti ile sıvayın.

Karpuz pastanızın yanlarını ince çekilmiş Antep fıstığı ile kaplayın. Üzerini kivi dilimleriyle ve top şeklindeki şeftali-karpuz parçalarıyla süsleyin. Dilimleyip servis yapın. Afiyet Olsun.

Notlar:

Parizyen kaşık: Yiyecek servislerinde garnitür olarak kullanılacak meyve ve sebzelere şekil vermek amacıyla kullanılır. Parizyen kaşığınız yoksa meyveleri minik küpler halinde de doğrayabilirsiniz.

Tavsiye:

Kremşanti yerine isteğe bağlı olarak az pudra şekeri ile tatlandırılmış ve iyice çırpılmış labneli karışım kullanabilirsiniz.

Pastanızı hemen servis etmeyecek ve bir süre dolapta bekletecekseniz pastanızın üzerini hafif sulandırılmış bal ile kaplayın; böylece meyveleriniz bozulmayacaktır.

 

OKU ➤  Banana Split

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir