Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Karidesli ve Pirinçli Yaz Kâseleri

by Hatice Ünal
29 Temmuz 2025
in Tatlı Tarifleri
458 35
0
Karidesli ve Pirinçli Yaz Kâseleri
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:

  • 450 gram orta boy karides (ayıklanmış ve temizlenmiş)
  • 1 adet (310 gramlık) konserve mısır, süzülmüş
  • 1 su bardağı rendelenmiş İtalyan peynir karışımı
  • Yarım demet taze fesleğen (ince doğranmış)
  • ½ çay kaşığı tuz

Haşlanmış Pirinç Pilavı

  • 1 su bardağı Haşlanmış California Calrose Pirinci
  • 2 su bardağı Su

Hazırlanışı:

Pirinci soğuk suyla iyice yıkayın ve 15dk suda bekletin. Ardından 1 su bardağı pirinci ve 2 su bardağı suyu tencereye koyun. Orta ateşte su kaynayana kadar bekleyin. Su kaynadıktan sonra ocağı kısın, tencerenin kapağını kapatın. 15 dakika kadar pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Ardından ocağı kapatıp, kapağı açmadan 10 dakika dinlenmeye bırakın.

Karidesleri şişlere geçirin. Fırında ızgara yapmak için, ızgara rafını yağ spreyi ile yağlayın. Karideslerin üzerine fırçayla yağ sürün. Izgarada, ısı kaynağından 10-12 cm uzakta, yaklaşık 4 dakika pişirin.

Büyük bir kapta pilav, mısır, peynir, fesleğen ve tuzu karıştırın. Karışımı servis kaselerine paylaştırın. Üzerine karidesleri yerleştirerek servis edin.

Tags: California Calrose PirinciFoodKaridesli ve Pirinçli Yaz Kâseleripirinçli tarifleryummy
Previous Post

Cappuccino’lu Sütlaç Kupaları

Next Post

Karpuz ve Anjelik Eriği Sorbe

Hatice Ünal

Next Post
Karpuz ve Anjelik Eriği Sorbe

Karpuz ve Anjelik Eriği Sorbe

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki