Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Karidesli ve Pirinçli Yaz Kâseleri

Karidesli ve Pirinçli Yaz Kâseleri

Malzemeler:

  • 450 gram orta boy karides (ayıklanmış ve temizlenmiş)
  • 1 adet (310 gramlık) konserve mısır, süzülmüş
  • 1 su bardağı rendelenmiş İtalyan peynir karışımı
  • Yarım demet taze fesleğen (ince doğranmış)
  • ½ çay kaşığı tuz

Haşlanmış Pirinç Pilavı

  • 1 su bardağı Haşlanmış California Calrose Pirinci
  • 2 su bardağı Su

Hazırlanışı:

Pirinci soğuk suyla iyice yıkayın ve 15dk suda bekletin. Ardından 1 su bardağı pirinci ve 2 su bardağı suyu tencereye koyun. Orta ateşte su kaynayana kadar bekleyin. Su kaynadıktan sonra ocağı kısın, tencerenin kapağını kapatın. 15 dakika kadar pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Ardından ocağı kapatıp, kapağı açmadan 10 dakika dinlenmeye bırakın.

Karidesleri şişlere geçirin. Fırında ızgara yapmak için, ızgara rafını yağ spreyi ile yağlayın. Karideslerin üzerine fırçayla yağ sürün. Izgarada, ısı kaynağından 10-12 cm uzakta, yaklaşık 4 dakika pişirin.

Büyük bir kapta pilav, mısır, peynir, fesleğen ve tuzu karıştırın. Karışımı servis kaselerine paylaştırın. Üzerine karidesleri yerleştirerek servis edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir