Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Karamezile Soğanlı Tart

by Yemek Zevki Editör
04 Nisan 2014
in Hamur İşi Tarifleri
473 20
0
Karamezile Soğanlı Tart
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

1928

Malzemeler: 

1 kahve fincanı zeytinyağı

1,5 kilo kırmızı soğan

100 ml. sirke (tercihen tatlı olandan)

100 gram esmer toz şeker

Tuz, karabiber

4 adet milföy hamuru

2-3 çorba kaşığı ikiye bölünmüş kalamata zeytini

Taze kekik dalları

1 adet yumurtanın sarısı

1 adet ceviz içi

Hazırlanışı:

Soğanları soyup ay şeklinde doğrayın. Büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın. Soğanları ekleyip 20-25 dakika soğanlar karamelize oluncaya kadar soteleyin. Sirkeyi, şekeri, tuzu ve karabiberi ilave edin.  5 dakika daha soteleyin.

Yağlı kağıt serili fırın kabına milföy hamurlarını açın ve fotoğraftaki gibi şekil verebilmek için bıçakla kenarlardan 1 cm içerde çizgi çekin ve bir köşeden diğerine milföyün bir katını katlayın. Çizgilerin içinde kalacak şekilde karamelize soğan karışımını 4 milföy hamuruna paylaştırın. Taze kekik dalları, kalamata zeytinler ve ceviz içi ile tamamlayın. Hamurların kenarlarına da yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, kenarları iyice kabarıp kızarıncaya kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Fırından alın, hemen servise hazır edin.

Tags: Hamur İşleri
Previous Post

Sütlaç

Next Post

Bir Gaggenau Klasiği EB 388 Fırın İle Şık Mutfaklar, Harika Sofralar

Yemek Zevki Editör

Next Post

Bir Gaggenau Klasiği EB 388 Fırın İle Şık Mutfaklar, Harika Sofralar

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki