Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Karamelli Trileçe

Karamelli Trileçe

karamelli-trilece

Karamelli Trileçe

(4 – 6 Kişilik)

Karamelli Trileçe İçin Malzemeler

Keki İçin:

4 adet yumurta

1,5 çay bardağı toz şeker

1 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 fiske tuz

Şerbeti İçin:

3 su bardağı süt

1 paket süt kreması

1 su bardağı şeker

Karameli İçin:

5 yemek kaşığı şeker (Ben esmer şeker kullandım)

1 paket krema

1 paket vanilya

2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

Yarım su bardağı süt

 

Karamelli Trileçe Hazırlanışı

Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta akına bir fiske tuz ekleyin, kar gibi olana kadar çırpın. Sonra şekeri ilave edip tıraş köpüğü olana kadar çırpmaya devam edin. Kabı çevirdiğinizde akmayan, dökülmeyen bir kıvam olacak.  Daha sonra yumurta sarılarını ilave edip, karıştırmaya devam edin (Bu aşamada mikser kullanmayın artık, alttan üste doğu köpükleri söndürmeden karıştırın). Ardından kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve iyice karıştırın.
Hazırladığınız kek harcını yağladığınız borcama dökün ve 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.

Kek pişerken sütü, kremayı ve şekeri kaynatmadan kısık ateşte karıştırın.

Keki fırından çıktıktan sonra dilimleyin ve şerbeti her yerine, eşit bir şekilde dökün. Şerbeti 1-2 saat çekmesi için bekletin.

Karameli için; Tavaya şekeri ve yağı ekleyin. Şeker eridikten sonra hızlıca krema, vanilya ve sütü ekleyip yine hızlıca karıştırın. Şerbeti çeken kekin üstüne karamel sosu dökün ve buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.

#KaramelliTrileçeTarifi #KaramelliTrileçeMalzemeler #Trileçe #TrileçeTarifi #KaramelliTrileçe #YemekZevki #YemekZevkiDergisi13

OKU ➤  Günde Bir Avuç Kuruyemişle yıllara Meydan Okuyun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir