Malzemeler
• 500 gram kuzu pirzola
• 3 adet havuç
• 100 gram arpacık soğan
• 5 adet sarımsak
• 100 gram zeytinyağı
• 10 gram et suyu / bulyon
• 20 gram tuz
• 10 gram karabiber
• 10 gram kimyon
• 100 gram su
Karamelize Kuzu Pirzola Tarifi;
Arpacık soğanları, sarımsak ve iri kesilmiş havuçları zeytinyağında soteleyin. Ayrı bir kaba alın. Sote yaptığınız tavada kuzu pirzolaları mühürleyin. 5 dakika mühürlenen etlerle beraber sebzeleri soteleyin. Tavada kalan etin yağı ve sebze şekerinin oluşturduğu karamelize sıvıya soğuk su ekleyerek sos haline getirin. Sosa et bulyon ekleyerek kıvam verin. Eti ve sebzeleri servise hazır hale getirip, bu sosla süsleyin.