Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Karalahana Çorbası

by Hatice Ünal
18 Kasım 2024
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Karalahana Çorbası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Yapım: Volkan Aslan / Nalia Karadeniz Mutfağı

8 Porsiyon İçin

Malzemeler:

400 gram işlenmiş karalahana (haşlanmış doğranmış)

20 gram mısır yarması, bir gece önceden ıslatılmış

20 gram barbunya, bir gece önceden ıslatılmış

100 gram kuru soğan, yemeklik

10 gram sıvı yağ

50 gram tereyağı

10 gram iç yağ (çok ince ince doğranmış)

50 gram biber salçası

1,5 kg ilikli kemik suyu

35 gram tuz

5 gram şeker

1 adet kuru Arnavut biberi

40 gram mısır unu

Hazırlanışı:

Mısır yarması ve barbunyayı ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın ve ayrı kaplarda haşlayın. Lahanaları yıkadıktan sonra ince ince doğrayarak haşlayıp süzün ve fazla suyunu sıkın.

Ayrı bir tencerede küp doğranmış soğanı, sıvı yağı, tereyağı ve iç yağı soğanlar pişene kadar kavurun. Biber salçası ilave ettikten sonra bir miktar daha kavurun.

Haşlanmış olan barbunyaları süzüp tencereye ilave edin. Haşlanmış olan mısır yarmalarını ise haşlama suyuyla tencereye ekleyin. Daha sonra haşlanmış lahanaları, kemik suyunu, tuzu ve ufak parçalara ayrılmış Arnavut biberlerini ilave edin. 30 dakika kadar pişirin. Mısır ununu ılık bir bardak su ile açın ve pişen çorbaya üsten yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. (Mısır unu, çorbanızın bağlanmasını sağlayacak.) Sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynayan ve koyulaşan çorbanız servise hazır.

Tags: ÇorbadessertFoodkaradeniz mutfağıKaralahanaKaralahana Çorbasıkış çorbalarınalia karadeniz mutfağıriz mutfağısebze çorbalarışef volkan aslansoupyummy
Previous Post

Kremalı Pırasa Çorbası

Next Post

İşte pirinç tüketiminin 5 önemli faydası!

Hatice Ünal

Next Post
İşte pirinç tüketiminin 5 önemli faydası!

İşte pirinç tüketiminin 5 önemli faydası!

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki