Yapım: Volkan Aslan / Nalia Karadeniz Mutfağı
8 Porsiyon İçin
Malzemeler:
400 gram işlenmiş karalahana (haşlanmış doğranmış)
20 gram mısır yarması, bir gece önceden ıslatılmış
20 gram barbunya, bir gece önceden ıslatılmış
100 gram kuru soğan, yemeklik
10 gram sıvı yağ
50 gram tereyağı
10 gram iç yağ (çok ince ince doğranmış)
50 gram biber salçası
1,5 kg ilikli kemik suyu
35 gram tuz
5 gram şeker
1 adet kuru Arnavut biberi
40 gram mısır unu
Hazırlanışı:
Mısır yarması ve barbunyayı ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın ve ayrı kaplarda haşlayın. Lahanaları yıkadıktan sonra ince ince doğrayarak haşlayıp süzün ve fazla suyunu sıkın.
Ayrı bir tencerede küp doğranmış soğanı, sıvı yağı, tereyağı ve iç yağı soğanlar pişene kadar kavurun. Biber salçası ilave ettikten sonra bir miktar daha kavurun.
Haşlanmış olan barbunyaları süzüp tencereye ilave edin. Haşlanmış olan mısır yarmalarını ise haşlama suyuyla tencereye ekleyin. Daha sonra haşlanmış lahanaları, kemik suyunu, tuzu ve ufak parçalara ayrılmış Arnavut biberlerini ilave edin. 30 dakika kadar pişirin. Mısır ununu ılık bir bardak su ile açın ve pişen çorbaya üsten yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. (Mısır unu, çorbanızın bağlanmasını sağlayacak.) Sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynayan ve koyulaşan çorbanız servise hazır.