Karaköy Poğaçası
(12 Adet)
Fırın Isısı: 190 Derece
Malzemeler
360 gram un
120 gram yoğurt
150 ml. süt
200 gram tereyağı (oda sıcaklığında beklemiş)
1 tatlı kaşığı tuz
5 gram kuru aktif maya
1 çay kaşığı kabartma tozu
İçi İçin:
Yeteri Kadar Peynir (erimeyen)
Maydanoz ve kıyma harcı
Üzeri İçin:
Yumurta sarısı
Krema
Hazırlanışı
Tüm hamur malzemesini tahta bir kaşıkla karıştırıp, elle ya da hamur yoğurma makinesinde 10 dakika yoğurun. Üzerini bir bezle kapatarak, hamur iki katı olana kadar ılık bir yerde bir saat mayalandırın.
Mermere alıp, içindeki havayı almak için birkaç dakika daha yoğurun.
Hamuru ceviz büyüklüğünde 12 eşit parçaya bölün ve her bir parçayı yuvarlayıp beze yapın. Oklavayla biraz inceltip, çay tabağın büyüklüğünde açın. Ortasına harç malzemesini koyup bohça gibi kapatın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine ters çevirerek, (kapattığınız yer aşağıda kalacak şekilde) aralıklı dizin. Üzerini bir bezle örtüp, yarım saat daha mayalandırın.
Üzerine biraz kremayla çırpılmış yumurta sarısı sürüp, çatal ucuyla çizikler atın. Önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar kontrollü olarak 35 dakika pişirip, tel ızgarada soğutun.