Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Ka­ra­dut­lu Cheesecake

Ka­ra­dut­lu Cheesecake

(4 Ki­şi­lik)

Mal­ze­me­ler:

150 gram ka­ra­dut

150 gram lab­ne pey­ni­ri

3 adet yu­mur­ta­nın sa­rı­sı

80 gram toz şe­ker

200 gram krem­a

1 pa­ket ka­ka­o­lu pö­ti­bör bis­kü­vi

100 gram te­re­ya­ğı

 3 adet yap­rak je­la­tin

Ha­zır­la­nı­şı:

Ka­ra­du­tu blen­der­da pü­re ha­li­ne ge­ti­rin. Je­la­tin­le­ri so­ğuk su­da eri­tin. Ka­ra­dut pü­re­si­ni ocak­ta bir ta­şım kay­na­tın. Su­da bek­le­yen je­la­tin­le­ri sü­züp sı­cak pü­re­nin içi­ne atın. So­ğu­ma­ya bı­ra­kın. Yu­mur­ta sa­rı­sı­nı şe­ker ile çır­pın. Ka­ra­dut pü­re­si, lab­ne pey­ni­ri ve krem­a­yı ila­ve edin. Spat­u­la ile bir­bi­ri­ne ye­di­rin. Ka­ka­o­lu bis­kü­vi­le­ri un ha­li­ne ge­ti­rin. Te­re­ya­ğı­nı eri­tip ka­rış­tı­ra­rak ke­lep­çe­li ka­lıp­la­rın di­bi­ne ya­yın ve sı­kış­tı­rın. Ha­zır­la­nan krem­a­yı bis­kü­vi­le­rin üze­ri­ne dö­kün. Buz­do­la­bın­da so­ğu­tun.

#karadutlucheesecake #cheesecake #tatlı #food #yummy #pastane #lezzet #evdetatlızevki #evdekaltürkiye

Tavsiye

Tavuklu ve Cevizli Yufka Börek  

Fotoğraf: Hande Göksan – Prodüksiyon: İnci Bak (4-6 Kişilik) Malzemeler: 2 adet hazır yufka 1/3 …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir