Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Yöresel Yemekler

Karadeniz Usulü Terbiyeli Kuşbaşılı Pide

by Yemek Zevki Editör
07 Kasım 2014
in Yöresel Yemekler
459 35
0
Karadeniz Usulü Terbiyeli Kuşbaşılı Pide
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

pide

Karadeniz Usulü Terbiyeli Kuşbaşılı Pide Malzemeler:

Hamuru İçin:

> 1 kilo un

> 1 litre su

> 1 yemek kaşığı tuz

> 1,5 yemek kaşığı toz şeker

> Ceviz büyüklüğünde yaş maya

İç Harcı İçin:

> 1 kilo tranç eti

> 4 adet orta boy domates

> 5 adet çarliston biber

> 2 adet kapya biber

> 1 çorba kaşığı domates salçası

> Etin Terbiyesi İçin

> 1 su bardağı ay çiçek yağı

> 3 çorba kaşığı yöresel yoğurt

> 2 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin:

> 1 adet yumurta sarısı, tereyağı

Karadeniz Usulü Terbiyeli Kuşbaşılı Pide Hazırlanışı:

Kuşbaşılı harç için;

Öncelikle dananın tranç kısmını keserek sinirlerini ayıklayın. Daha sonra dilimlere ayırarak küçük küpler halinde kesin. Kestiğiniz kuşbaşı etlere, tuz, yöresel yoğurt ve ay çiçek yağı ekleyerek karıştırın. Etleri 1 gün dinlendirerek salamura edin. Ertesi gün salamura ete, ezme haline getirdiğiniz domatesi, ince doğranmış kapya biberi, çarliston biberi ve 1 çorba kaşığı domates salçasını ilave edin. Tüm bu malzemeleri karıştırarak Karadeniz usulü terbiyeli kuşbaşılı pide malzemesini kullanıma hazır hale getirin. Hamuru için; Unu yoğurma kabına alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Su, maya, toz şeker ve tuz ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve kabarması için yarım saat bekleyin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve üzerlerini örtüp, 1 saat dinlendirin. Her bir hamur parçasını uzunlamasına açın. Hazırladığınız harcı, hamurun orta kısmına yerleştirin ve hamurun iki ucunu birleştirerek pide şekli verin. Diğer tüm hamurlar için aynı işlemi yapın. Hazırlanan pidelerin, kenarlarına yumurta sarısı sürerek, önceden ısıttığınız ve 200 dereceye ayarladığınız fırına verin. Pidelerin üzeri kızarana kadar pişmesini bekleyin. Daha sonra tercihe göre tereyağı ile birlikte sıcak olarak servis edin.

Tags: Karadeniz Usulü Terbiyeli Kuşbaşılı PideKaradeniz Usulü Terbiyeli Kuşbaşılı Pide TarifiTerbiyeli Kuşbaşılı PideTerbiyeli Kuşbaşılı Pide HazırlanışıTerbiyeli Kuşbaşılı Pide MalzemelerTerbiyeli Kuşbaşılı Pide Tarifi
Previous Post

Çocuklar, Jamie’s Italian’da ‘Pizza’ Yapmayı Öğreniyor

Next Post

Ispanaklı Pide

Yemek Zevki Editör

Next Post
Ispanaklı Pide

Ispanaklı Pide

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki