Ana Sayfa » Tarifler » Kek Tarifleri » Kakaolu ve Çikolatalı Kek Tarifi
Kakaolu ve Çikolatalı Kek

Kakaolu ve Çikolatalı Kek Tarifi

Yeni yılda tatlı yiyelim, tatlı konuşalım…  Biraz emek biraz da sabır isteyen kendi ellerinizle hazırladığımız pastaların, kurabiyelerin yeri ayrıdır. Yeter ki elinizin altında her daim bulabileceğiniz malzemeniz hazır olsun.

Kakaolu ve Çikolatalı Kek

(10 Kişilik)

Kakaolu ve Çikolatalı Kek İçin Malzemeler:

6 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı su
100 gram tereyağı
3 yemek kaşığı kakao
1 kahve fincanı portakal suyu
160 gram bitter çikolata
3 su bardağı un
2 adet karanfil
1 çay kaşığı tarçın
1 tutam tuz
1 tutam yeni bahar
1,5 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kakaolu ve Çikolatalı Kek Hazırlanışı:

Yumurtaları ve şekeri 5 dakika boyunca çırpın. Suyu, oda ısısında iyice yumuşamış tereyağını ekleyin. 1 dakika daha mikserin orta devrinde çırpmaya devam edin.  Ayrı bir kapta elenmiş unu, havanda ezilmiş karanfil tanelerini, bir tutam tuzu, kabartma tozunu, vanilyayı, tarçını, yeni baharı harmanlayın. Kuru karışımı yumurtalı karışıma ilave edin. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. En son benmari usulü eritilmiş portakal suyu ile çikolatayı ilave edin. Tekrar karıştırın. Kek hamurunu yağlanmış büyük boy kek kalıbına dökün. 170 dereceye ayarlı fırında, 45-50 dakika pişirin.

Yapım: İnci BAK
Fotoğraflar: Murat ERDOĞAN

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir