Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Balık Yemekleri

Kağıtta Deniz Börülceli Hamsi

by Yemek Zevki Editör
15 Ekim 2014
in Balık Yemekleri
458 35
0
Kağıtta Deniz Börülceli Hamsi
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

3

 

Kağıtta Deniz Börülceli Hamsi Malzemeler:

> 500 gram temizlenmiş hamsi

> 5-6 dal maydanoz

> 5-6 dal dereotu

> 1 dal dağ kekiği

> 1 adet küçük boy kırmızı soğan

> 2 çorba kaşığı zeytinyağı

> Tuz, taze çekilmiş karabiber

> 1 adet limon

Deniz Börülcesi İçin:

> 2 demet deniz börülcesi

> 1 çorba kaşığı sirke

> 2 diş sarımsak

> 1 adet limonun suyu

> 3 çorba kaşığı zeytinyağı

 

Kağıtta Deniz Börülceli Hamsi Hazırlanışı:

Deniz börülcesini yıkayıp süzün. Derin bir tencereye 2 litre suyu aktarın. Sirkeyi ekleyin. Su kaynayınca börülceleri ilave edin. 15 dakika haşladıktan sonra süzüp hemen buzlu suya aktarın. Birkaç dakika sonra buzlu suyun içinden alarak tekrar süzün. Deniz börülcelerini sap kısmından tutup baş ve işaret parmağınızın arasına alarak sıyırın, yani kılçıklarını temizleyin. Deniz börülcelerini kıyılmış sarımsaklar, zeytinyağı ve limon suyu ilave ederek tatlandırın. Temizlenmiş hamsileri; iri doğranmış yeşillikler, çekirdekleri temizlenmiş küçük küçük limon dilimleri, ay şeklinde doğranmış kırmızı soğan, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberle harmanlayın. Karışımı yağlı kağıdın üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alın, deniz börülcesi ile birlikte servis yapın.

Aklınızda bulunsun:

Deniz börülcesi yeterince tuzlu bir ot olduğundan tuz ilave etmeye gerek yoktur.

Tags: Deniz Börülcesi İçinKağıtta Deniz Börülceli HamsiKağıtta Deniz Börülceli Hamsi HazırlanışıKağıtta Deniz Börülceli Hamsi Malzemeler
Previous Post

Fırında Palamut

Next Post

Kuzu Tandır

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kuzu Tandır

Kuzu Tandır

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki