Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler

Kadayıfta Ayvalı Pilav

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Tarifler
473 20
2
Kadayıfta Ayvalı Pilav

Kadayıfta Ayvalı Pilav

739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemesi

 1 adet ayva
250 gram tel kadayıf
250 gram tereyağı
2 bardak pirinç
250 gram koyun eti
2 çorba kaşığı tel şehriye
1 adet orta boy havuç
1 baş soğan
1 paket çam fıstığı
2 adet domates
100 gram yağ
Tuz, karabiber

 Kadayıfta Ayvalı Pilav Tarifi;

 Eti haşlayın. Pirinci ayıklayıp, yıkayıp el dayanacak sıcaklıktaki suda ıslatın. Havucu kibrit çöpü, soğanı yarım halka doğrayın. Tel şehriye ve fıstığı yağ ile birlikte pilav tenceresinde kavurun. Havuç ve soğanları ekleyin. Yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin. Rendelenmiş domatesi koyun. 3 bardak et suyu ilave edin. Tuz atın. Kaynayınca pirinci süzüp salın. Pirinç suyunu çekince ve üzeri göz göz olunca kuşbaşı doğranmış etleri, haşlanmış ve küp küp doğranmış ayvayı üzerine yayın. Karabiber serpip birlikte demlendirin. Tel kadayıfı eritilmiş tereyağı ile birlikte didikleyin. Yağlanmış fırın kalıbına kadayıfların yarısını yayın. Üzerine pilavı koyarak kalan kadayıfları en üste yerleştirin. Önceden ısıtılmış ve 200 dereceye ayarlanmış fırında kadayıflar kızarana kadar pişirin.

Tags: Ana Yemekler
Previous Post

Ayvalı Sebze Salatası

Next Post

Zeytinyağlı Ayvalı Pırasa

Yemek Zevki Editör

Next Post
Zeytinyağlı Ayvalı Pırasa

Zeytinyağlı Ayvalı Pırasa

Comments 2

  1. Sanjay says:
    14 yıl ago

    şunu annmee diyim çok işine yarar.. her şeyin dibini tutturuyor. tıpkı bnm ergenlik dönemim gibi )

    Yanıtla
    • Malva says:
      14 yıl ago

      PembeRehberBenim annecik bazen yemek dibi uutttrur. Şimdi okuyunca kızacak bana ama, ne yapayım yalan mı sf6yleyeyim Hatta yemek yanınca kendine kızar.

      Yanıtla

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki