Kabaklı Kinoa Salatası
(4 Kişilik)
Malzemeler:
1,5 su bardağı kinoa
4 adet küçük boy kabak
1 adet orta boy domates
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet küçük boy soğan
1 avuç maydanoz ve dereotu
1 adet salatalık
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı sumak
1 adet limonun suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Kinoayı orta ateşte 3-4 dakika kavurun. Üzerine 3 su bardağı soğuk su ve tuz ekleyin. Ateşi kısın ve suyunu çekene kadar pişirin. Kabakları yuvarlak doğradıktan sonra zeytinyağının yarısını, tuz ve karabiber ile karıştırıp 15 dakika online blackjack siteleri fırınlayın. Domatesi, salatalığı, soğanı ve kırmızı biberi küçük küpler halinde doğrayın. Maydanoz ve dereotunu ince kıyın. Limon suyu, nar ekşisi, sumak ve zeytinyağını karıştırın. Kinoa, çiğ sebzeler ve kabaklara sosu ekleyip iyice karıştırdıktan sonra servis edin.