1,5 kilo küçük taze patates
200 gram ince doğranmış dana but jambon (cotto)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tuz (isteğe bağlı ilave edilebilir)
2 adet soyulmuş kuru soğan
Yağlı pişirme kağıdı
Malzemeler
İşleme başlamadan önce fırını açıp ısının 200 dereceye ulaşmasını sağlayın. Taze patatesleri elma dilimi şeklinde kesin. Tuzunu ve baharatlarını ekleyin. Patateslerin üstüne çok az sıvı yağ ilave ederek baharatların daha dengeli dağılması için elinizle iyice karıştırın. Patatesleri yağlı kağıt içerisine alıp, bir kısmı acık bir şekilde fırın tepsisine yerleştirdikten sonra, 30 dakika süreyle pişirmeye bırakın. Patatesler pişerken bir tava içerisine yağı koyun, soğanları halka halka kesip çok ölmeyecek şekilde, tavada karamelize edin. Doğranmış olan jambonları da tavaya katıp beraber soteleyin. Fırında pişen patatesleri derin bir kaba alın. Soğan ve jambon karışımını patateslerin olduğu kaba ilave edip iyice karıştırın. Garnitürünüz servise hazırdır.