Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri » Jambonlu Fırın Patates

Jambonlu Fırın Patates

2490Malzemeler

1,5 kilo küçük taze patates

200 gram ince doğranmış dana but jambon (cotto)

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kekik

Yarım çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı tuz (isteğe bağlı ilave edilebilir)

2 adet soyulmuş kuru soğan

Yağlı pişirme kağıdı

Malzemeler

İşleme başlamadan önce fırını açıp ısının 200 dereceye ulaşmasını sağlayın. Taze patatesleri elma dilimi şeklinde kesin. Tuzunu ve baharatlarını ekleyin. Patateslerin üstüne çok az sıvı yağ ilave ederek baharatların daha dengeli dağılması için elinizle iyice karıştırın. Patatesleri yağlı kağıt içerisine alıp, bir kısmı acık bir şekilde fırın tepsisine yerleştirdikten sonra, 30 dakika süreyle pişirmeye bırakın. Patatesler pişerken bir tava içerisine yağı koyun, soğanları halka halka kesip çok ölmeyecek şekilde, tavada karamelize edin. Doğranmış olan jambonları da  tavaya katıp beraber soteleyin. Fırında pişen patatesleri derin bir kaba alın. Soğan ve jambon karışımını patateslerin olduğu kaba ilave edip iyice karıştırın. Garnitürünüz servise hazırdır.

OKU ➤  Tariş Zeytinyağının ‘Nüfus Kağıdı’ Var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir