Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler İftar Yemekleri

Jambonlu Fırın Patates

by Yemek Zevki Editör
24 Temmuz 2014
in İftar Yemekleri
468 25
0
Jambonlu Fırın Patates
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

2490Malzemeler

1,5 kilo küçük taze patates

200 gram ince doğranmış dana but jambon (cotto)

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kekik

Yarım çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı tuz (isteğe bağlı ilave edilebilir)

2 adet soyulmuş kuru soğan

Yağlı pişirme kağıdı

Malzemeler

İşleme başlamadan önce fırını açıp ısının 200 dereceye ulaşmasını sağlayın. Taze patatesleri elma dilimi şeklinde kesin. Tuzunu ve baharatlarını ekleyin. Patateslerin üstüne çok az sıvı yağ ilave ederek baharatların daha dengeli dağılması için elinizle iyice karıştırın. Patatesleri yağlı kağıt içerisine alıp, bir kısmı acık bir şekilde fırın tepsisine yerleştirdikten sonra, 30 dakika süreyle pişirmeye bırakın. Patatesler pişerken bir tava içerisine yağı koyun, soğanları halka halka kesip çok ölmeyecek şekilde, tavada karamelize edin. Doğranmış olan jambonları da  tavaya katıp beraber soteleyin. Fırında pişen patatesleri derin bir kaba alın. Soğan ve jambon karışımını patateslerin olduğu kaba ilave edip iyice karıştırın. Garnitürünüz servise hazırdır.

Tags: Ana Yemeklerİftar Yemekleri
Previous Post

Pratik Şakşuka

Next Post

Bodrum Mandalinalı Pınar Denge İle Serin Ve Lezzetli Bir Yaz

Yemek Zevki Editör

Next Post

Bodrum Mandalinalı Pınar Denge İle Serin Ve Lezzetli Bir Yaz

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki