Ana Sayfa » Haber Turu » İstanbul Dünyanın “Yemek Başkentleri” Arasında

İstanbul Dünyanın “Yemek Başkentleri” Arasında


Dünyanın en iyi sofra ve şehirlerini tanıtan “Top Tables, Top Cities” programı Türkiye’ye konuk oldu. Ünlü oyuncu Ishai Golan’ın sunduğu programın İstanbul’daki çekimlerine 24Kitchen’ın lokal şeflerinden Maksut Aşkar da eşlik etti.  

Türkiye’nin 24 saat yayın yapan ilk yemek kanalı 24Kitchen’ın global ekibi, dünyanın en iyi lezzetlerini sunan şehirlerin tanıtılacağı 13 bölümlük “Top Tables, Top Cities” programına Türk mutfağını ve İstanbul’u da dahil etti. Ünlü oyuncu Ishai Golan’ın sunacağı ve Eylül ayında yayına girecek programın İstanbul konulu bölümüne 24Kitchen’ın lokal şeflerinden Maksut Aşkar da konuk oldu. Aşkar, programda Tük mutfağının dünyadaki elçisi olarak bilinen kebap üzerine detaylı bilgi verdi.

Aşkar, programla ilgili olarak şunları söyledi: “24Kitchen’ın dünya yemek kültürünü ele alan bir programda Türk mutfağına ve doğal olarak İstanbul’a yer vermesi sürpriz değil. Türk mutfağı, tahmin edildiğinden de zengin bir mutfak. Geleneksel aile yapımızda evde bir arada yemek o kadar önemli ki, bu toprakların mutfak kültürünü temsil edenler, annelerimiz aslında. Kısacası, ‘tencere yemeği’dir Türk mutfağı. ‘Naif fakat bir o kadar da içten’ olarak tanımlayabiliriz dolayısıyla. Toprağımızın yemeklerini yapan lokantalar, restoranlar, en nihayetinde gerçek temsilcilerimiz. İstanbul, Türk mutfağının dünyaya açılan penceresi durumunda. Tarihin en büyük imparatorluklarına evsahipliği yapan bu şehrin kültürel zenginliği bugün hemen her restoranda ve yemekte karşınıza çıkıyor. En modern restoranlarda bile geleneksel Türk mutfağının izini bulabilirsiniz. Gerek Türk mutfağı gerekse İstanbul’un büyülü atmosferi, tüm dünyadan lezzet avcılarına eşsiz bir deneyim vaat ediyor.”

Yemek başkentlerine seyahat

“Top Tables, Top Cities”, dünyanın “yemek başkentleri” olarak bilinen şehirlerine seyahat etmeyi düşünenler için hem göze hem mideye hitap edecek en ünlü mekanlar konusunda rehberlik etmeyi amaçlıyor. Programın sunucusu Ishai Golan, bir anlamda, gidilen şehrin mutfak sırlarını keşfediyor. Programın 25 dakika süren her bir bölümünde, ilgili şehirde en popüler olanından en lokal olanına kadar farklı özelliklere sahip ve özenle seçilmiş dört mekan tanıtılıyor. Bu kapsamda, İstanbul’da yapılan çekimlerde, Asitane, Haydarpaşa Gar Lokantası, Yusuf Usta’nın Yeri ve Ulus 29 ziyaret edildi. Bölüm sonunda da İstanbul’un yemek kültürüne ilişkin genel bir değerlendirme yapıldı.

OKU ➤  Tazemasa’ya Inventures yatırımı geldi

Aşkar ile kebap sohbeti

Yetenekli şef Maksut Aşkar, programın “Hidden Gem” (Gizli Cevher) bölümünde tanıtılan kebap salonu Yusuf Usta’nın Yeri’ndeki çekimlere konuk oldu. Programda kebabın geçmişi, türleri, hazırlanma teknikleri ve diğer incelikleri hakkında kısaca bilgi veren Aşkar, yurtdışında en çok tanınan Türk yemeği olsa da kebabın aslında bu toprağın gerçek yemek kültürünü yansıtmadığını söyledi. Ünlü şef, Türk mutfağının gerçek zenginliklerine ve bu topraklarda yaşayan tüm kültürlerin yansıttığı gerçek Türk lezzetlerine de değindi.

İstanbul’un lezzet temsilcileri

Programın “Classic” (Klasik) bölümünde tanıtılan Asitane, geleneksel Osmanlı mutfağının en özgün lezzetlerinin sunulduğu bir mekan. 15.-19. yüzyıllar arasında Osmanlı’da pişen yemeklerin orijinal tariflerine ulaşmak için yaklaşık 2 milyon dolar harcayan restoranda bugün söz konusu döneme ait 200 civarında yemek sunuluyor. “Hot Spot” (Sıcak Nokta) bölümü için seçilen Ulus 29, modern, avangart mutfağıyla tüm şehrin unutulmaz bir yemek deneyimi için akın ettiği mekanlar arasında bulunuyor. “View” (Manzara) bölümünde konu edilen tarihi Haydarpaşa Gar Lokantası ise meyhane kültürünün en eski temsilcilerinden biri olarak tanınıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir