Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Sebze Yemekleri

Ispanaklı Turna Yemişli Toplar

by Yemek Zevki Editör
11 Eylül 2014
in Sebze Yemekleri
468 25
0
Ispanaklı Turna Yemişli Toplar
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

24

Malzemeler:

> 1 kilo kuzu ıspanak

> 40 gram turna yemişi kurusu (Köftenin içinde kullanmak için)

> 300 gram bayat ekmek

> 2 adet orta boy soğan

> 4 çorba kaşığı tereyağı

> 150 ml. süt

> Tuz, karabiber

> Rendelenmiş Hindistancevizi

> 2 adet yumurta

> 1-2 çorba kaşığı ufalanmış ekmek içi

> 120 gram gorgonzola peyniri

> 12 adet adaçayı yaprağı

Hazırlanışı:

800 gram ıspanağı yıkayıp süzdükten sonra 1  tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 5 dakika  haşlayın. Kevgirle süzüp soğuk suyun içine alarak  şoklayın. Tekrar süzüp küçük küçük doğrayın.  1 adet soğanı çok ince kıyın ve 1 çorba kaşığı  tereyağında tencerede kavurun. Sıcak sütü  yavaş yavaş ilave edip birkaç kez karıştırın. Tuzu,  karabiberi ve rendelenmiş Hindistancevizini  ekleyip tatlandırdıktan sonra ocaktan alın.  Ispanakları ilave edin. El blenderi yardımı ile püre  haline gelene dek ezin.  40 grama kadar turna yemişini küçük parçalara  ayırın. Ekmeği 1 cm’lik küpler halinde doğrayın.  Soğanları soyup kıyın.

Doğradığınız ekmeklerin üzerine püreyi, 40  gram turna yemişini, ufalanmış bayat ekmek  içini (Galeta unu da olur) ve yumurtaları ekleyin.  Gerekirse tekrar baharat ekleyerek tatlandırın.  İyice karıştırıp üzerini streç filmle kapatın ve  buzdolabında yarım saat bekletin.

Gorgonzola peynirini 8 eşit parçaya bölün.  Buzdolabında beklettiğiniz hamurdan 8 eşit  parça elde edin. Avucunuzun (Elinizi ıslatın)  içinde hamurları top şeklinde yuvarlayın. Ortasını  parmağınızla bastırarak boşluk oluşturun, bu  boşluğa birer peynir parçası yerleştirip toparlayın.  Derin bir tencerede, 1 çorba kaşığı tuz ilave  edilmiş 2 litre kadar suyu kaynatın. Ateşi kısıp  elde ettiğiniz ıspanaklı topları kaynar suda 20  dakika pişirin.

Kalan 1 adet sboğanı kıyın. 1 yemek kaşığı  tereyağında, soğanı karamelize olana dek  kavurun. En son irice doğranmış ıspanakları ilave  edin. Birkaç dakika daha kavurup ocaktan alın.  Tuzu, karabiberi ve rendelenmiş Hindistancevizini  ekleyip tatlandırın.

Ayrı bir sos tenceresinde 2 çorba tereyağını eritip  adaçayı yapraklarını ve kalan 20 gram turna  yemişini 1 dakika kızartın.

Ispanaklı turna yemişli topları delikli bir süzgeç  yardımı ile sudan çıkartın. Servis tabağına  aktarın. Yanında tereyağlı turnayemişli adaçayı  ve soğanla sote edilmiş ıspanak yaprakları ile  birlikte sıcak sıcak servis edin.

Tags: sebze yemekleri
Previous Post

Academia Barilla’nın “salata” tarifleriyle kışa formda girin!  

Next Post

Bezelye Püreli Kuzu Gerdan Terin

Yemek Zevki Editör

Next Post
Bezelye Püreli Kuzu Gerdan Terin

Bezelye Püreli Kuzu Gerdan Terin

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki