Ispanaklı Pide Malzemeler:
Hamuru İçin:
> 1 kilo un
> 1 litre su >
1 yemek kaşığı tuz
> 1,5 yemek kaşığı toz şeker
> Ceviz büyüklüğünde yaş maya
İç Harcı İçin:
> 1 kilo ıspanak
> 1 rulo kaymak
> 500 gram yağlı beyaz peynir
> 200 gram taze kaşar peyniri
> 1 su bardağı süt
Ispanaklı Pide Hazırlanışı:
Ispanaklı harç için;
Ispanakları ayıklayarak, suda iyice yıkayın. Temizlenmiş ıspanakları mutfak robotundan geçirin veya ince ince doğrayın. Daha sonra taze kaşar peynirini rendeleyin. Ve bütün malzemeleri bir kapta karıştırarak kullanıma hazır hale getirin. Hamuru için; Unu yoğurma kabına alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Su, maya, toz şeker ve tuz ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve kabarması için yarım saat bekleyin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve üzerlerini örtüp, 1 saat dinlendirin. Her bir hamur parçasını uzunlamasına açın. Hazırladığınız harcı, hamurun orta kısmına yerleştirin ve hamurun iki ucunu birleştirerek pide şekli verin. Diğer tüm hamurlar için aynı işlemi yapın. Hazırlanan pidelerin, kenarlarına yumurta sarısı sürerek, önceden ısıttığınız ve 200 dereceye ayarladığınız fırına verin. Pidelerin üzeri kızarana kadar pişmesini bekleyin. Daha sonra tercihe göre tereyağı ile birlikte sıcak olarak servis edin.