Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Ispanaklı Pide

by Yemek Zevki Editör
07 Kasım 2014
in Hamur İşi Tarifleri
483 10
0
Ispanaklı Pide
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ispanaklipide

Ispanaklı Pide Malzemeler:

Hamuru İçin:

> 1 kilo un

> 1 litre su >

1 yemek kaşığı tuz

> 1,5 yemek kaşığı toz şeker

> Ceviz büyüklüğünde yaş maya

İç Harcı İçin:

> 1 kilo ıspanak

> 1 rulo kaymak

> 500 gram yağlı beyaz peynir

> 200 gram taze kaşar peyniri

> 1 su bardağı süt

Ispanaklı Pide Hazırlanışı:

Ispanaklı harç için;

Ispanakları ayıklayarak, suda iyice yıkayın. Temizlenmiş ıspanakları mutfak robotundan geçirin veya ince ince doğrayın. Daha sonra taze kaşar peynirini rendeleyin. Ve bütün malzemeleri bir kapta karıştırarak kullanıma hazır hale getirin. Hamuru için; Unu yoğurma kabına alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Su, maya, toz şeker ve tuz ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve kabarması için yarım saat bekleyin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve üzerlerini örtüp, 1 saat dinlendirin. Her bir hamur parçasını uzunlamasına açın. Hazırladığınız harcı, hamurun orta kısmına yerleştirin ve hamurun iki ucunu birleştirerek pide şekli verin. Diğer tüm hamurlar için aynı işlemi yapın. Hazırlanan pidelerin, kenarlarına yumurta sarısı sürerek, önceden ısıttığınız ve 200 dereceye ayarladığınız fırına verin. Pidelerin üzeri kızarana kadar pişmesini bekleyin. Daha sonra tercihe göre tereyağı ile birlikte sıcak olarak servis edin.

Tags: Ispanaklı PideIspanaklı Pide HazırlanışıIspanaklı Pide MalzemelerIspanaklı Pide Tarifi
Previous Post

Karadeniz Usulü Terbiyeli Kuşbaşılı Pide

Next Post

Kapalı Kıymalı Pide

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kapalı Kıymalı Pide

Kapalı Kıymalı Pide

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki