Isırgan Otlu Yumurtalı Erişte
(2 Kişilik)
Malzemeler:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 dal taze sarımsak
1 demet ısırgan otu
2 adet yumurta
Tuz, karabiber
2 su bardağı erişte
Hazırlanışı:
Isırgan otunu temizlemek için ince bir eldiven giyin. Isırgan otlarını bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar su ilave edin. İlk suyuna 2 yemek kaşığı sirke ekleyin. 5 dakika bekletip süzün. 3-4 kez hiç kum kalmayacak şekilde yıkayın. Daha sonra üzerine kaynayan su ekleyin ve 5 dakika daha bekletip süzün. Soğuduktan sonra doğrayın.
Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsağı ince ince kıyın.
Tereyağını tavada eritin, soğanı ve sarımsağı 4-5 dakika kavurup ısırgan otlarını ekleyin. 5 dakika daha kavurun. Bu sırada tuz ekleyin. Üzerine yumurtaları kırın. Sarılarını patlatmadan beyazları dikkatlice pişirin ardından yumurta sarılarını patlatıp karıştırın. Yumurtalar pişince taze çekilmiş karabiber ekleyin. Hazırladığınız yumurtalı ısırgan otunu haşladığınız erişteyle beraber servis yapın.