Ana Sayfa » Tarifler » İncir Dolması

İncir Dolması

incir-dolmaMalzemeler:

12-15 adet kuru incir
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı kaynar su
1 orta boy kuru soğan
1 çorba kaşığı dolusu dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı dolusu kuş üzümü
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı yenibahar (silme)
1 çay kaşığı tarçın (silme)
1 çay kaşığı toz şeker
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı:

Kuru incirleri sıcak suda birkaç saat bekletip yumuşatın. İncirleri suda beklettikten sonra üzerini örtecek kadar su ve limon suyu ilave edin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Oda ısısında soğumaya bırakın.

Dolmanın iç harcı için; Soğanı çok ince ince doğrayın. Pirinçleri ayıklayıp nişastalı suyu iyice gidene kadar yıkayın. Daha sonra süzün.

Kuş üzümlerini bir kaseye alın, üzerine kaynar su ekleyin. Hem yumuşayıp şişecekler hem de kirleri, çöpleri alt tarafta birikecektir. Kullanmadan önce, diplerinden almamaya özen göstererek kuş üzümlerini kaseden alın. Bir kere daha suda yıkayıp süzün. Tencerede zeytinyağını ısıtıp dolmalık fıstıkları ekleyin. Birkaç dakika kavurup soğanları ilave edin. Soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Ardından pirinci, baharatı, kuş üzümünü ve suyu ekleyin. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. İncirler soğuyunca her birinin içlerini özenle temizleyin. Pirinçli iç malzemeyi paylaştırıp ısıya dayanıklı bir kaba aktarın. 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Soğuyunca isteğe göre taze meyleler ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

OKU ➤  Bezelyeli ve Mercimekli Yasemin Pilavı Eşliğinde Piliç Emense

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir