1 adet dana bonfile
1 adet bebek enginar
Un
Portakal suyu
Marine İçin:
Defne yaprağı
Kişniş
Tarhun
Sarımsak
Soğan suyu
Zeytinyağı
Nişastalı Patates İçin:
1 adet kızartmalık patates
Yarım su bardağı buğday nişastası
Sıvı yağ
Hazırlanışı
Dana pirzolayı defne yaprağı, soğan suyu, sarımsa, tarhun ve kişnişle marine ettikten sonra ızgarada pişirin. Portakal suyuna unu ekleyip, bebek enginarları haşlayın.
Nişastalı patates kızartması için; Patatesleri kibrit çöpü kalınlığında ve inceliğinde doğrayın. Buğday nişastasıyla harmanlandıktan sonra kızgın yağda kızartın.
Pirzolanızı haşlanan enginar ve patates kızartması ile süsleyip servise sunun.