Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Sebze Yemekleri

İmambayıldı

by Yemek Zevki Editör
10 Ağustos 2016
in Sebze Yemekleri, Tarifler
483 10
0
İmambayıldı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

imambayildi

İmambayıldı Malzemeler:
• 4 adet kemer patlıcan
• 2 adet soğan
• 1-2 adet çarliston biber
• 2 adet olgun domates
• Tuz, taze çekilmiş karabiber
• Bir tutam toz şeker
• 4-5 adet hurma
• Kızartmak için riviera zeytinyağı

İmambayıldı Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyun. Ortadan ikiye kestikten sonra uç kısımlarında 1-2 cm kalacak şekilde kesin. Tuzlu suyun içine aktarıp 15 dakika kadar bekletin. Patlıcanları tuzlu suyun içinden çıkartıp iyice süzdükten sonra kağıt havlu ile kurulayın. Kızgın yağda patlıcanları yumuşayıncaya kadar kızartın ve geniş bir tepsiye dizin. Soğanları soyup zar şeklinde doğrayın. Biber ve hurmaları, çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın. Domatesleri rendeleyin. Soğanları ve biberleri birkaç kaşık sıvı yağda kavurun. Rendelenmiş domatesi, tuzu, taze çekilmiş karabiberi ve doğranmış hurmaları da ekleyip kavurmaya devam edin. Ocaktan alın. Karışımı önceden kızartmış olduğunuz patlıcanların içlerine paylaştırın. Üzerlerine isteğe göre taze kekik ve kiraz domatesleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 15 dakika kadar pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.

Tags: İmam Bayıldıİmam Bayıldı Hazırlanışıİmam bayıldı Malzemeler
Previous Post

Monte Carlo

Next Post

Şeftali ve Kayısılı Tatlı

Yemek Zevki Editör

Next Post
Şeftali ve Kayısılı Tatlı

Şeftali ve Kayısılı Tatlı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki