Hazırlanma Süresi: 1 Saat
Pişirme Süresi: 40 Dakika
Zorluk Derecesi: ***
Malzemeler
750 gram köftelik yağsız kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
2-3 diş dövülmüş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
2 dilim ıslatılmış bayat ekmek
Tuz
İç malzeme
Dolma, fıstık, kuş üzümü
1 su bardağı pirinç
1 adet orta boy soğan
3-4 parça tavuk ciğeri
1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Üst malzeme
1 adet büyük boy haşlanmış patates
2 kaşık un
1 su bardağı süt
İç Pilavlı Püreli Kebap Tarifi:
Köfte harcını hazırlayıp buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Tereyağında soğanı soteleyin, fıstıkla beraber ciğer ve pirinci kavurup, baharatları ilave edin. 1.5 su bardağı su veya et suyu ile pişirin ve tuzunu ekleyin. Derince bir fırın kabına kıymalı harcı kenarlarından taşacak şekilde yayın. Soğuyunca İçine iç pilavını koyun, köfte harcıyla tamamen kapayın. Üstüne yağ ve unu kavurarak sütlü beşamel sos yapın. Rendelenmiş patates ve kaşar rendesini ekleyin, boza kıvamında sosu elde edin. Üstüne tuz, biber serpip 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.