Büyük görseli görmek için tıklayınız
Hurma Tatlısı Malzemeler:
• 1 su bardağı un
• 1 çorba kaşığı toz şeker
• 1 kahve fincanı irmik
• 1 tatlı kaşığı kuru maya
• 30 gram tuzsuz tereyağı
• 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
• 1 su bardağı su
• 1 adet yumurta
• 12-15 adet hurma
• 1 küçük kase iri çekilmiş antepfıstığı içi
Şerbeti için:
• 1 su bardağı su
• ¾ su bardağı toz şeker
• 1 tatlı kaşığı limon suyu
Hurma Tatlısı Hazırlanışı:
Unu eleyip ortasını havuz gibi açın. Mayayı az su ile ıslatıp una ilave edin. Kalan malzemeyi de ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kalburun üstünde elle basarak yayın. Ortalarına çekirdekleri çıkartılmış hurmaları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.
Şerbet için su, şeker ve limon suyunu sos tenceresinde birkaç taşım kaynatın. Fırından çıkardığınız hamurun üzerine gezdirin. Tatlıyı ılınmaya bırakın.
Tatlıyı isteğe göre ince ince dilimlenip karamelize olmuş mürdüm eriği ve iri çekilmiş Antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.