Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN
(4 kişilik)
Malzemeler:
1 kg taze börülce
2 havuç
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
10 adet arpacık soğan
1 adet domates
1 adet kapya biber
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
2 su bardağı su
3 diş sarımsak
Hazırlanışı:
Börülcelerin uç kısımlarını kestikten sonra yıkayıp süzün. Havuçları da yarım parmak inceliğinde uzun şeritler halinde kesin. İnce kıyılmış soğanları ve havuçları zeytinyağının yarısıyla yumuşayana kadar kavurun. Zar şeklinde doğranmış kapya biber ile domatesi de ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun. Kavurduğunuz karışımı bir kaseye alın. Aynı tencerenin içine börülceleri yerleştirin. Tencereyi sallayıp 5 dakika kadar kavurun. Sonra börülcelerin üzerine soğanlı karışımı, şekeri ve tuzu serpin. En son 2 bardak sıcak su ilave edin. Yüksek ateşte 5 dakika kaynatın. Sonra ateşi kısın, tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık 1 saat sonra börülcenin cinsine göre pişmiş olacaktır fakat yarım saat sonra kontrol etmeye başlayın. Ocaktan almaya 5 dakika kala, kalan zeytinyağını gezdirin. Tencerenin kapağını açmadan soğutun.
#havuçlutazebörülceyemeği #zeytinyağlılar #zeytinyağlısebzeyemekleri #yazayakışırzeytinyağlılar #sebzeyemekleri