Malzemeler:
100 gram kahvaltılık lor peyniri
200 gram süzme beyaz peynir
2 çora kaşıı tulum peyniri (tercihen Erzincan tulumu)
2 çorba kaşıı haşhaş tohumu
1 dal taze fesleen
2 dal dereotu
Üzeri İçin:
• 1 adet kapya biber
• 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Peynirleri çukur bir kabın içinde rendeleyip iyice karıştırın. Haşhaş tohumu ile irice doranmış yeşillikleri ilave ederek tekrar karıştırın. Hazırladıınız peynirli karışımı strech folyo serilmiş (folyoyu kenarlarından sarkıtın) çukur bir kaseye alın. Üzerini kaşık yardımı ile düzleştirin. Folyoyu da üzerine kapatın. Buzdolabına alıp bekletin.
Üzeri için; Kapya biberin çekirdeklerini temizleyin. Enine ikiye kesip iç kısmını bıçaın keskin tarafıyla ezerek inceltin ve biberi jülyen dorayın. Zeytinyaını bir tavada ısıtıp doradıınız biberleri yumuşayana kadar kavurun. Ocaktan alıp rendelenmiş limon kabuunu ekleyin. Karıştırın. Peynirli karışımı servis etmeden önce servis tabaına ters çevirerek yerleştirin. Üzerine de biberli karışımı dökün. Kızarmış ekmek üzerine sürmelik peyniriniz hazır.
#haşhaşlı #otlupeynir