Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Günün Tarifi

Haşhaşlı ve Otlu Peynir Karışımı

by Yemek Zevki Editör
05 Ağustos 2022
in Günün Tarifi, Salata Tarifleri, Tarifler
488 5
0
Haşhaşlı ve Otlu Peynir Karışımı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:                                                     

100 gram kahvaltılık lor peyniri

200 gram süzme beyaz peynir

2 çora kaşıı tulum peyniri (tercihen Erzincan tulumu)

2 çorba kaşıı haşhaş tohumu

1 dal taze fesleen

2 dal dereotu

Üzeri İçin:

• 1 adet kapya biber

• 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

• 2 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Peynirleri çukur bir kabın içinde rendeleyip iyice karıştırın. Haşhaş tohumu ile irice doranmış yeşillikleri ilave ederek tekrar karıştırın. Hazırladıınız peynirli karışımı strech folyo serilmiş (folyoyu kenarlarından sarkıtın) çukur bir kaseye alın. Üzerini kaşık yardımı ile düzleştirin. Folyoyu da üzerine kapatın. Buzdolabına alıp bekletin.

Üzeri için; Kapya biberin çekirdeklerini temizleyin. Enine ikiye kesip iç kısmını bıçaın keskin tarafıyla ezerek inceltin ve biberi jülyen dorayın. Zeytinyaını bir tavada ısıtıp doradıınız biberleri yumuşayana kadar kavurun. Ocaktan alıp rendelenmiş limon kabuunu ekleyin. Karıştırın. Peynirli karışımı servis etmeden önce servis tabaına ters çevirerek yerleştirin. Üzerine de biberli karışımı dökün. Kızarmış ekmek üzerine sürmelik peyniriniz hazır.

#haşhaşlı #otlupeynir

Previous Post

Revani

Next Post

Zeytin Salatası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Zeytin Salatası

Zeytin Salatası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki