Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı mavi haşhaş
Hazırlanışı:
Elenmiş unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve haşhaşı bir kapta harmanlayın. Şeker ve yumurtaları mikserle, köpük köpük olana dek çırpın. Sütü ve sıvıyağı ilave edin. Birkaç dakika daha çırpın. Unlu karışımı ekleyin. Spatula yardımı ile alttan üste doğru havalandırarak malzemeyi iyice yedirin. Karışımı, yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 40-45 dakika pişirin. Fırından alın, ılınınca veya soğuyunca dilimleyip servis yapın.