Ana Sayfa » Tarifler » Salata Tarifleri » Hardal Tohumlu Pirinç Salatası

Hardal Tohumlu Pirinç Salatası

13

 

Hardal Tohumlu Pirinç Salatası Malzemeler:

> 4 kahve fincanı pirinç (Tercihen baldo pirinç)

> 1 çay bardağı haşlanmış nohut

> 1 küçük kase yeşil zeytin (Çekirdekleri çıkartılmış)

> 1 kahve fincanı kuru üzüm

> 4-5 dal kıyılmış taze nane

> 1 çay kaşığı hardal tohumu

> 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

> 1 tatlı kaşığı hardal > Tuz

> 1 küçük kase nar tanesi (Tercihen tatlı nar)

Hardal Tohumlu Pirinç Salatası Hazırlanışı:

Pirinci sıcak suda 15 dakika beklettikten sonra yıkayıp iyice süzün. Kuru üzümü de içi sıcak su dolu ayrı bir kapta yarım saat kadar bekletin. Tencereye 1 litre kadar suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Su kaynayınca pirinci ekleyin. 10 dakika haşladıktan sonra soğuk suyun altında yıkayıp süzün. Sosu için; Zeytinyağını, hardalı, hardal tohumunu ve tuzu küçük bir kasede çırpın. Hazırladığınız sosu önceden haşlayıp süzdüğünüz pirince ekleyin, iyice karıştırın. Kalan malzemeyi de ilave edip tatlandırın. Soğuk servis yapın.

 

OKU ➤  Pirinç Salatası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir