Hardal Tohumlu Pirinç Salatası Malzemeler:
> 4 kahve fincanı pirinç (Tercihen baldo pirinç)
> 1 çay bardağı haşlanmış nohut
> 1 küçük kase yeşil zeytin (Çekirdekleri çıkartılmış)
> 1 kahve fincanı kuru üzüm
> 4-5 dal kıyılmış taze nane
> 1 çay kaşığı hardal tohumu
> 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
> 1 tatlı kaşığı hardal > Tuz
> 1 küçük kase nar tanesi (Tercihen tatlı nar)
Hardal Tohumlu Pirinç Salatası Hazırlanışı:
Pirinci sıcak suda 15 dakika beklettikten sonra yıkayıp iyice süzün. Kuru üzümü de içi sıcak su dolu ayrı bir kapta yarım saat kadar bekletin. Tencereye 1 litre kadar suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Su kaynayınca pirinci ekleyin. 10 dakika haşladıktan sonra soğuk suyun altında yıkayıp süzün. Sosu için; Zeytinyağını, hardalı, hardal tohumunu ve tuzu küçük bir kasede çırpın. Hazırladığınız sosu önceden haşlayıp süzdüğünüz pirince ekleyin, iyice karıştırın. Kalan malzemeyi de ilave edip tatlandırın. Soğuk servis yapın.