Haluj

haluj

Haluj

(4 Kişilik)

Haluj İçin Malzemeler:

3 su bardağı un

Tuz

Su

300 – 400 gram Abaza peyniri

Birkaç tutam Azıpra otu

1 çorba kaşığı tereyağı

Haluj Hazırlanışı:

Unu yoğurma kabına alın. Biraz tuz ekleyip harmanlayın. Kontrollü olarak azar azar su ekleyerek sert ve ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin.

Ayrı bir kapta peyniri rendeleyin, otu ekleyip karıştırın. İç malzemeniz hazırdır.

Yoğurduğunuz hamuru iki parçaya ayırın.

Her bir hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde, 1 cm kalınlığında açın.

Hamuru bir su bardağı ağzı ile kesip içine bolca peynirden yerleştirin. Fotoğraftaki gibi veya istediğiniz şekilde kapatın. Malzeme bitene dek aynı şeklide hamurları hazırlayın.

Hamurları tuz ve tereyağı ilave edilmiş kaynar suya atın. Hamurlar pişerken patlayıp dağılmaması için kaşıkla fazla karıştırmayın.

Halujların haşlaması yaklaşık 15 dakika sürecektir. Veya damak tadınıza göre hamurun haşlama kıvamını 10. dakikadan itibaren kontrol edebilirsiniz.

Halujları haşladıktan sonra süzün. Sıcak sıcak servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir