Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Halep Usulü İçli Köfte
Halep Usulü İçli Köfte

Halep Usulü İçli Köfte

Malzemeler

Halep Usulü İçli Köfte

300 gram dana kıyması

2 su bardağı ince bulgur

1 su bardağı dövülmüş ceviz

2 soğan

100 gram dolma fıstığı

1 çay kaşığı dolma baharı

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı acı pul biber

Yarım çay kaşığı tarçın

Yarım çay kaşığı kimyon

1 adet yumurta

1 adet yumurtanın sarısı

3 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz

Halep Usulü İçli Köfte Tarifi:

İlk olarak ince bulguru 2 bardak sıcak suyla kabarmaya bırakın. Sonra bir tavaya koyduğunuz sıvı yağı kızgınlaştırıp, soğanları kavurun. Üzerine kıymayı koyup kavurmaya devam edin. Kıymanın içine dolma fıstığı ve cevizi ilave edin, bir süre daha kavurun. Bütün baharatları da ilave edin. Islatmış olduğunuz bulgurun içine 1 yumurta, 2 kaşık un, 1 çay kaşığı tuz, biraz su katarak hamur kıvamında oluncaya kadar yoğurun. Hamuru ikiye bölün, orta boy bir tepsiyi yağlayın. Merdane yardımıyla streç arasında açtığınız hamuru tepsiye yayın. Hazırladığınız malzemeyi hamurun üstüne yayın, diğer parçayı da aynı şekilde streçle açtıktan sonra üzerine kapatın. 1 kaşık sıvı yağla yumurta sarısını çırptıktan sonra hamurun üstüne fırça yardımıyla sürün. 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak olarak servise sunun.

 

OKU ➤  Özsüt Dondurma Zamanı Geldi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir