Ana Sayfa » Haber Turu (sayfa 84)

Haber Turu

Burgu Yemeklerle Buluştu Sofralara Sağlık Kattı

Birbirinden lezzetli 250 çeşit peynir üreten sektörünün yenilikçi markası Muratbey, Sıra Dışı Peynirle Sıra Dışı Tarifler Projesi ile sağlıklı beslenmede peynirin önemine dikkat çeken yepyeni bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı. Peynirde lezzet devrimi oluşturan ve sektörde sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken Muratbey’in, sağlıklı beslenmeye destek vermek amacıyla hayata geçirdiği Sıra Dışı Peynirle Sıra Dışı Tarifler Projesi’nde dereceye giren …

Devamını oku »

Tarihi Pideci’de İftara Davetlisiniz

İftarını geleneksel pide çeşitleriyle yapmak isteyenler Tarihi Fatih Karadeniz Pidecisi’nde buluşuyor. İstanbul’un en meşhur pidecilerinden biri olan Tarihi Fatih Karadeniz Pidecisi, Ramazan ayında da birbirinden lezzetli pide çeşitleriyle müdavimlerini bekliyor. Fatih Karadeniz Pidecisi Ramazan sürprizi olarak hazırladığı Trabzon tereyağı ile terbiye edilmiş ezogelin çorbasının yanı sıra iftariye tabağı, taş fırında ve odun ateşinde pişirilen kapalı kıymalı-kapalı kavurmalı, kuşbaşılı,  3 peynirli …

Devamını oku »

Pekin’de Türk Yiyecekleri Kültür Festivali’ne Çiğ Köfte Damgasını Vurdu

Yurt dışı yatırımlarıyla çiğ köfteyi dünyaya tanıtma yolunda ilerleyen OSES, Çin’in Pekin kentinde düzenlenen Türk Yiyecekleri Kültür Festivali’nde çiğ köfteyi tanıttı. 13-29 Haziran 2014 tarihlerinde gerçekleşen fuarda çiğ köfte sunumu ve lezzetiyle beğeni topladı. Türkiye’de 55 ilde 600’e yakın şubeyle ve sektöre kattığı ilklerle öncülük eden OSES, Çin’in Pekin kentindeki Grand Concordia Hotel’de Türk Yiyecekleri Kültür Festivali’ne katıldı. 2013 yılında …

Devamını oku »

Gıdada Sahteciliğin Önüne Gıda Analizleriyle Geçiliyor

Gıda ürünlerinde sıklıkla bal, süt ve et ürünlerinde karşımıza çıkan sahte üretim insan sağlığını tehdit ediyor. Mevcut gıda analiz laboratuvarları, tüketicinin yüksek bir düzeyde korunmasını sağlamak açısından önemli bir role sahip. Anatolian Research Institute (ARİ) Gıda Laboratuvarı tüm gıdaların analizini yaparak insan sağlığına yatırım yapıyor. Gıda güvenliğinde; kimyasal bulaşanlar, veteriner ilaç kalıntıları, gıda katkılarının hatalı kullanımı, aldatıcı uygulamalar, alerjik maddeler …

Devamını oku »

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi Akel Davul Fırın

Şık tasarımı ve kolay kullanımıyla lezzetten ödün vermeyenlerin tercihi olan Akel Davul Fırın, Ramazan sofralarına lezzet katıyor. İftar ve sahur sofralarının olmazsa olmazı börek, tatlı ve et yemeklerini 20 – 25 dakika gibi çok kısa bir sürede ve tam kıvamında pişiren Akel Davul Fırın’ın fiyatı 70 lira ile 120 lira arasında değişiyor. En güzel sofraların hazırlandığı Ramazan ayında lezzet düşkünlerinin …

Devamını oku »

Yaz Tatilinde Meyve Suyu Çocukların Enerji Deposu

Sağlıklı bir yaşam için çocuklara erken yaşta spor yapma alışkanlığının aşılanmasının gerektiğini söyleyen uzmanlar, çocukların spor sonrası kaybettikleri enerjiyi bir bardak meyve suyu içerek geri kazanabileceklerini vurguluyor. Okulların tatile girmesiyle birlikte, çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerini sağlayacak en faydalı aktivite spor yapmak. Kaliteli ve aynı zamanda keyifli vakit geçirdikleri spor sonrası içilen bir bardak meyve suyu, vücutlarında kaybettikleri enerji, sıvı …

Devamını oku »

Ramazan’da Diyetinizi Bozmak İstemiyorsanız Tam Tahıllı Ekmek Tüketin

Ramazan geldi çattı, her günün ziyafet mantığıyla hazırlandığı günler başlıyor. Sofraların bolluğuna dayanmak zaten yeterince zorken bir de diyet yapıyorsanız durum daha da zorlaşabilir. Sofranın bereketinin giderek arttığı Ramazan ayında diyet yapanların bu sofraların cazibesine nasıl dayanabileceğini Hisar Intercontinental Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Karacanoğlu’ndan öğrendik. Diyetime Ramazan’da da devam edeceğim diyorsanız… •Yaklaşık 15 saat aç kalacağınız ve öğün …

Devamını oku »

Türkiye’nin Birincisi ‘Yaz Güneşim’ Özsüt Menüsü’nde

Bu yıl beşincisi düzenlenen Benim Özsüt Pastam yarışmasının birincisi ‘Yaz Güneşim’ isimli pasta, Özsüt yaz menüsündeki yerini aldı. ‘Yaz Güneşim’, tüm Özsüt şubelerinde tatlı severlerin beğenisine sunuluyor. Evlerde gizli kalmış reçeteleri ortaya çıkartmak ve amatör pastacıları teşvik etmek amacıyla düzenlenen ‘Benim Özsüt Pastam’ yarışması bu yıl 5’inci kez düzenlendi. Nisan ayında gerçekleştirilen finalin birincisi, ‘Yaz Güneşim’ isimli pastasıyla Hülya Kayalar …

Devamını oku »

Profilo, Lezzetli Ve Besleyici Tariflerle Ramazan’da Da Yanınızda!  

Profilo, dengeli beslenmenin daha da önem kazandığı Ramazan ayında, sorumlulukları biraz daha artan anneleri yalnız bırakmıyor. Ramazan ayının her günü için Profilo Küçük Ev Aletleri’yle kolayca hazırlanacak iftar yemeklerinin tarifleri, Profilo’nun Facebook sayfasında yayınlanacak. GurmeMax’tan RoboMix’e, El Blender Setinden hazneli miksere Profilo’nun birbirinden maharetli küçük ev aletleriyle hazırlanan yemeklerle iftar sofralarına afiyet ve bereket gelecek. “Anneliğin zor şartları varsa, annelerin …

Devamını oku »

SÜGAV Yemekte Denge Projesini En İyi Uygulayan 10 Öğretmen Ödülün Sahibi Oldu

Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı’nın Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde yürüttüğü Yemekte Denge Projesi 2013-2014 eğitim dönemini, projeyi en iyi uygulayan öğretmenlere verilen ödülle kapadı. Yemekte Denge Projesi kapsamında bu dönem toplam 10 ilde ilkokul çağındaki 1 milyon öğrenci ve velisine yeterli ve dengeli beslenme eğitimi verildi. Türkiye çapında İstanbul, İzmir, Trabzon, Gaziantep, Kayseri, Antalya, Sinop, Erzurum, Aydın, …

Devamını oku »
Deneme bonusu