Ana Sayfa » Haber Turu (sayfa 10)

Haber Turu

Geçmişten bir lezzet…

Geçmişten bir lezzet

Geçmişten bir lezzet. Güneydoğu ve Arap ülkelerinin vazgeçilmez lezzetlerinden olan Firik Bulgur; henüz kurumadan yeşil haldeyken toplanan buğday başaklarının ütülmesiyle yapılan bir bulgur türü. Firik bulgur, sap alevi ve ütülmesiyle içine sinen is kokusuyla farklı bir aramoya sahip. Pilavlık bulgura göre yanık kokusu olan Firik, içeriğindeki yüksek miktarda lif ile sindirim sisteminin çalışması için önemli. Magnezyum, kalsiyum, potasyum, demir, ve …

Devamını oku »

Limonun Tatlısı Olur Mu?

Limonun tatlısı olur mu

Adana’da Benzersiz ‘Narenciye’ Mevsimi Türk ekonomisindeki önemi, yetiştirdiği işadamı, sanatçı ve sporlarıyla hep saygı duyduğum bir il olmuştu Adana. Ama 2013 yılından bu yana yapılan ‘Portakal Çiçeği Festivali’nden başlayan sevgim şehrin bendeki etkisini bambaşka bir boyuta taşıdı. Bunda Adana’yı marka bir şehir olarak konumlanmak için kurulan ATAK A.Ş’nin payı büyük. İlkbaharını, sonbaharını yaşadığımız Adana’nın kışını da yaşamak için geçen ay …

Devamını oku »

Kahveleriniz altın tepside

Fora eğitim etkinliğinde… Fora Zeytin, dünyanın en büyük zeytin işleme tesisi olan Havran’daki fabrikasında, satış ekibi, pazarlama, ihracat, üretim, kalite ve lojistik bölümleri çalışanlarının katıldığı bir eğitim organizasyonu gerçekleştirdi. Fora Zeytin Genel Müdürü Efe Yazıcı’nın da katıldığı etkinlikte, 2016 yılı değerlendirildi ve 2017 hedefleri gözden geçirildi. Ayrıca yeni başlayan çalışanlar oryantasyon eğitimine katılırken, diğer çalışanlar da bilgilerini tazeleme fırsatı buldular. …

Devamını oku »

Hangi Et, Hangi Bölgeden Kesiliyor?

Hangi Et, Hangi Bölgeden Kesiliyor

En önemli protein kaynağımız olan et, beslenme kaynaklarımızın temel yapı taşlarından biri. Tek başına ızgara, kızartma, fırın gibi pişirme yöntemleri ile tüketilebilecek et bölümleri olduğu gibi daha az maliyetli olan kısımları ile türlü sulu yemek pişirmek ve yemeğin tadını bir anda arttırmak mümkün. Bırakın eti, başlı başına et suyunun lezzet verdiği dumanı üzerinde hazırlanmış bir tereyağlı pilavı düşünün. Buraya kadar her …

Devamını oku »

Cenk Ertan şimdi Bordo Bereli

Cenk Ertan şimdi Bordo Bereli

Bu proje size nasıl geldi? Kabul etmenizde ki en büyük etmen ne oldu? Beni aradılar. Senaryoyu gönderdiler. Bir nefeste okudum. Çok hoşuma gitti. Akıcı güzel bir hikaye. Hemen istedim. Bordo Bereli ve yüzbaşı rolü ne güzel olur dedim ve kabul ettim. 15 Temmuz’da ne yapıyordunuz? Neredeydiniz? Bodrumdaydım.15 Temmuz gecesi saat 22.20 uçağı ile Sabiha Gökçen’e geldik. Kapalıydı havalanı. Hayat durmuştu. …

Devamını oku »

Açelya Elmas: Savaşçı bir Türk kadınıyım

Açelya Elmas: Savaşçı bir Türk kadınıyım

Bordo Bereliler Suriye’de asker eşini canlandıran Açelya Elmas, filmin 7 Nisan’da gösterime gireceği günü heyecanla beklendiğini ifade ederek, teklif geldiğinde hemen kabul ettiğini belirtti.Sanatçı sorularımıza şöyle cevaplandırdı… Günleriniz nasıl geçiyor? Heyecan var mı? Günlerim şu an dizi görüşmeleri ve yeni single hazırlanmakla geçiyor. Bir yandan da filmimiz Bordo Bereliler Suriye’nin seyirciyle buluşma tarihi yaklaşıyor. Onun heyecanı bastırmış durumda. Anlayacağınız bol …

Devamını oku »

İşte Su İçmenin Az Bilinen Faydaları!

İşte su içmenin az bilinen faydaları!

Yaşamımızı devam ettirebilmemiz için oksijenden sonra en çok ihtiyaç duyduğumuz suyun, vücut ve ruh sağlığımız için sayısız faydası var. Kadınların günde ortalama iki, erkeklerin ise iki buçuk litre su içmeleri gerektiğini söyleyen Waternet Sağlıklı Yaşam Uzmanı Diyetisyen Canan Aksoy, suyun az bilinen 10 faydasını sıraladı. Vücut ve ruh sağlığımızı korumanın yolu yeterli miktarda su tüketmekten geçiyor. Öyle ki, vücut ağırlığımızın yüzde …

Devamını oku »
error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz