Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Güveçte Soğan Yahnisi
Güveçte Soğan Yahnisi

Güveçte Soğan Yahnisi

Güveçte Soğan Yahnisi

(4 Kişilik)

 

Güveçte Soğan Yahnisi Malzemeler:

500 gram dana kuşbaşı veya kuzu kuşbaşı eti

700 gram arpacık soğan

250 gram haşlanmış nohut (isteğe bağlı)

2 adet sivri biber

2 yemek kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı karabiber

Yarım çay bardağı sirke

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı biber

Tuz, kimyon, tarçın, yenibahar

Güveçte Soğan Yahnisi

Hazırlanışı:

Akan suyun altında yıkayıp süzdüğünüz etleri, salçayı, zeytinyağını, sirkeyi ve baharatı karıştırıp güvece aktarın. Kısık ateşte 45 dakika pişirin. Temizlenmiş arpacık soğanlarını ve tuzu ilave edin. Kısık ateşte, yarım saat daha pişirin. En son doğradığınız biberleri ve haşlanmış nohutları ekleyin. Karıştırıp yüksek ateşte yarım saat daha pişirin. İsteğe göre kıyılmış dereotu ve maydanoz karışımdan serpin ve sıcak servis yapın.

OKU ➤  Kayısı Tatlısı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir