Güveçte Kuru Fasulye Malzemeler:
> 600 gram İspir kuru fasulyesi > 1 adet soğan
> 1 adet çarliston biber > 300 gram tereyağı
> 2 çorba kaşığı domates salçası > 1 tatlı kaşığı biber salçası
> 4 su bardağı et suyu > Yarım çay kaşığı toz şeker
> 1-2 damla limon suyu, tuz
Güveçte Kuru Fasulye Hazırlanışı:
Fasulyeyi bir gece öncesinden ıslatın ve ertesi gün süzün. Kıyılmış soğan ve biberi tereyağında kavurun. Salçaları ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. Ardından fasulyeyi katın ve kısık ateşte kavurmaya devam edin. Suyunu ekleyin ve 5 dakika kaynatın. Toz şeker, limon suyu ve tuzu ilave edin. Bir taşım kaynadıktan sonra büyük bir güvece boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45 dakika pişirin. Güveciniz hazır, afiyet olsun.