Tarif: İlknur Balcı
Malzemeler:
355 gram süt
18 gram mısır nişastası
110 gram toz şeker
30 gram tereyağı
120 gram krema
1 paket vanilya
6 adet glütensiz cookie
Yarım ananas
150 gram böğürtlen
150 gram krem şanti (çırpılmış)
Hazırlanışı:
Süt, şeker, nişasta, vanilya bir tencereye alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Sonrasında ocaktan alıp üzerine tereyağı ekleyin. Hazırladığınız muhallebiyi mikserde çırparak soğutun. Ardından krema ekleyip yumuşak bir kıvam olana kadar çırpın. Böğürtlenin 50 gramını blender yardımıyla çektikten sonra krem şantiye ekleyin. Bardağa ilk olarak, kırılmış 1 adet cookie üstüne pişirilen vanilyalı muhallebiyi sıkın. Bir sıra ananas dizilin. Ananasların üzerine böğürtlenli krem şantiyi sıkın. Bir sıra böğürtlen dizip vanilyalı muhallebi ile tamamlayın.
#GlutensizAnanaslıBöğürtlenliPuding #glutensiztarifler #glutensiz #glutensizpuding #food #yummy #çölyak