Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Haber Turu

Girit Usulü Fırında Kaşarlı Kabak Yemeği

by Yemek Zevki Editör
19 Temmuz 2014
in Haber Turu
483 10
0
Girit Usulü Fırında Kaşarlı Kabak Yemeği
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

2473Malzemeler:

8 adet Girit kabağı (koyu yeşil)

16 diş sarımsak

8 adet dikdörtgen şekilde dilimlenmiş kaşar peyniri

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı su

İsteğe göre çeşitli baharatlar (kekik, pul biber, karabiber, dereotu)

Hazırlanışı:

Kabakları yıkayıp sap kısımlarını kestikten sonra enine ikiye kesin. Sarımsakları diş diş içine yerleştirip isteğe göre baharatlarla tatlandırın. Kabakların üzerine dilimlenmiş kaşar peynirlerini yerleştirin.

Zeytinyağını su ile karıştırıp kabakların üzerine gezdirin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin ve folyoyu çıkartıp peynirler eriyip kızarana kadar pişirmeye devam edin.

Püf Noktaları:

Deniz börülcesi kendinden tuzlu olduğundan ne kaynama suyuna ne de tarator sosuna ayrıca tuz eklemenize gerek yoktur. Deniz börülcesini haşladıktan sonra soğuk sudan geçirirseniz canlı yeşil rengini korur.

Tags: Ramazan Yemekleri
Previous Post

Firik Bulgurlu Kuru Erikli Tavuk

Next Post

Acıbadem Kurabiyeli Dondurmalı Pasta

Yemek Zevki Editör

Next Post
Acıbadem Kurabiyeli Dondurmalı Pasta

Acıbadem Kurabiyeli Dondurmalı Pasta

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki