Ana Sayfa » Haber Turu » Girit Usulü Fırında Kaşarlı Kabak Yemeği

Girit Usulü Fırında Kaşarlı Kabak Yemeği

2473Malzemeler:

8 adet Girit kabağı (koyu yeşil)

16 diş sarımsak

8 adet dikdörtgen şekilde dilimlenmiş kaşar peyniri

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı su

İsteğe göre çeşitli baharatlar (kekik, pul biber, karabiber, dereotu)

Hazırlanışı:

Kabakları yıkayıp sap kısımlarını kestikten sonra enine ikiye kesin. Sarımsakları diş diş içine yerleştirip isteğe göre baharatlarla tatlandırın. Kabakların üzerine dilimlenmiş kaşar peynirlerini yerleştirin.

Zeytinyağını su ile karıştırıp kabakların üzerine gezdirin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin ve folyoyu çıkartıp peynirler eriyip kızarana kadar pişirmeye devam edin.

Püf Noktaları:

Deniz börülcesi kendinden tuzlu olduğundan ne kaynama suyuna ne de tarator sosuna ayrıca tuz eklemenize gerek yoktur. Deniz börülcesini haşladıktan sonra soğuk sudan geçirirseniz canlı yeşil rengini korur.

OKU ➤  “Zonguldak Lezzet Atölyesi” İzmir Travel Turkey Fuarı’nda tanıtıldı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir