Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Haber Turu

Fresh Casual felsefesi Lezzet Co. Döner ile Türkiye’de

by Yemek Zevki Editör
14 Ekim 2015
in Haber Turu
478 15
0
Fresh Casual felsefesi Lezzet Co. Döner ile Türkiye’de
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

fresh-casual

Fresh Casual felsefesi Lezzet Co. Döner ile Türkiye’de

Tüm dünyadaki yiyecek sektörü bir dönüşüm içerisinde. Sağlıklı yaşam bilincinin artması ve tüketicilerin artık yedikleri yiyeceğin doğallığını, tazeliğini ve sağlıklı oluşunu önemsemeleri, Fresh Casual denilen Taze ve Rahat felsefesinin ortaya çıkmasını sağladı. Türkiye’de bu felsefeyi benimseyip, klasik Türk Mutfağı lezzetlerini tüm doğallığı ile müşterilerine sunan Lezzet Co. Döner, bu yaklaşımın yiyecek sektörüne neler katacağını anlattı.

 Yiyecek sektöründe tüketicinin bilinçlenmesi ile yeni kavramlar ortaya çıkıyor. Sağlıklı beslenme, taze ve yerel ürünleri tüketme, bilinçli ve sürdürülebilir tüketim gibi modern kavramlar birleşerek, Taze ve Rahat yemek felsefesini ortaya çıkarttı. Fresh Casual olarak adlandırılan bu felsefe, insanların yalnızca doymak için değil, sağlıklı yaşamak için yemek yemelerini öngörüyor.

fresh-casual2

Sağlıklı, taze, doğal ve dengeli beslenme düsturu uzun süredir insanların peşinden koştuğu ancak piyasanın mümkün olan en yüksek kar marjı ile mümkün olan en hızlı hizmeti vermek düşüncesini benimsediği için günlük hayatlarında uzun süre idame ettiremedikleri bir düşünceydi. Türkiye’deki öncüleri arasında Lezzet Co. Döner’in de yer aldığı “Taze ve Rahat” felsefesi, tüm bu düşünce akımını birleştirip, modern şehir yaşamının hızına ve gereksinimlerine ayak uydurmuş bir şekle büründürüyor. Lezzet Co. Döner Kurucusu Barış Tansever “Gelişmiş ülkelerin nüfuslarının çoğunun diyabet ve obezite ile mücadele etmeye çalıştığını ve bunu başaramadıklarını görüyoruz. Başaramamaları çok normal çünkü yiyecek sektöründe kısa zaman öncesine kadar insanların hem şehir yaşamının koşuşturmacasına ayak uydurabilecekleri kadar hızlı hem de kişisel sağlıklarını koruyabilecekleri kadar özenli ve sağlıklı yiyecek seçeneği sunan bir oluşum yoktu. Fresh Casual bu eksikliği gideren, çok önemli bir felsefi yaklaşım. Bizim yerel ve kültürel mutfağımız bu felsefeye çok uygun olduğu ve bu alanda ciddi bir eksiklik gördüğümüz için kolları sıvadık” diyor.

 

Doğallık, sağlık ve tazelik için yerel üreticiler şart

Taze ve Rahat anlayışının yerel ve ekonomik katkılarına da değinen Barış Tansever “Ürünlerin kalitesi, tazeliği, lezzeti ve doğallığı benimsediğimiz felsefenin olmazsa olmazlarından. Her ürünü,  en iyisi nerede ise oradan taze olarak getiriyoruz. Örneğin kullandığımız fındıklar Ordu’dan, fıstıklar Gaziantep’ten geliyor, baklava hamurumuz Trabzon’da açılıyor, sarı buğday unu Konya’dan geliyor, etlerimizi Trakya ve Marmara bölgesindeki yerel üreticilerimizden seçerek alıyoruz. Tüm bu tazelik, doğallık ve kaliteli ürünler birleşince de yiyeceklerin gerçek, olması gereken lezzetleri ortaya çıkıyor. Taze ve Rahat felsefesi aynı zamanda kendiliğinden bir sosyal sorumluluk eylemine dönüşüyor çünkü bu felsefe ile hizmet vermek için doğal yollar ile ürünlerini sunan yerel üreticilerden yararlanılıyor. Bu yüzden yerel ekonomiye de katkısı oldukça büyük” diyor.

Previous Post

UNUTKANLIĞA İYİ GELEN BESİNLER

Next Post

Milka kuralları yıkıyor, bisküvi ve krakeri eşsiz lezzetiyle birleştiriyor

Yemek Zevki Editör

Next Post
Milka kuralları yıkıyor, bisküvi ve krakeri  eşsiz lezzetiyle birleştiriyor

Milka kuralları yıkıyor, bisküvi ve krakeri eşsiz lezzetiyle birleştiriyor

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki