Malzemeler:
• 3 adet büyük boy kabak
• 1 kase rendelenmiş beyaz
peynir ve kaşar peyniri karışımı
• 1 demet taze soğan
• 2 çay bardağı un
• Yarım demet dereotu
• Yarım demet nane
• Yarım demet maydanoz
• 4 adet yumurta
• 1 tatlı kaşığı pul biber
• 1 kahve fincanı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Kabakların kabuğunu kazıyın ve kabakları çukur bir kabın içine rendeleyin. Taze soğanları ve yeşillikleri ince ince kıyın. Yumurtaları ayrı bir kasede iyice çırpın. Tüm malzemeyi çukur kabın içine aktarın. Çatalla iyice ezdikten sonra karışımı, yağlanmış ısıya dayanıklı cam kaba dökün. Önceden ısıtılmış 180-200 dereceye ayarlı fırında üstü kızarana dek pişirin.