(4 Kişilik)
Malzemeler:
10-12 adet büyük boy mantar
3-4 dal taze reyhan veya fesleğen
1 dal taze sarımsak
4-5 dal dereotu
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı rendelenmiş keçi peyniri
Hazırlanışı:
Taze sarımsağı, dereotunu, reyhanı veya fesleğeni yıkayıp temizledikten sonra ince kıyın. Rendelenmiş peynirleri kıyılmış yeşillikler ile birlikte harmanlayın. Mantarları nemli bir bezle silip kabuklarını soyduktan sonra göbek kısımlarını çanak şeklinde çıkarın. Hazırlamış olduğunuz peynir karışımını mantar çanaklarına paylaştırdıktan sonra ısıya dayanıklı bir kaba dizin. Fırının ızgara bölümünde peynirler eriyene kadar pişirin turkbet ve sıcak servis yapın.
#fırındamantar #mantar #fırınlezzetleri #fırınyemekleri #ayınlezzeti #food #yummy