Fırında Kuzu Eti ve Zahterli Ev Eriştesi
Fırında Kuzu Eti ve Zahterli Ev Eriştesi için Malzemeler:
500 gram kemikli kuzu eti
1 adet havuç
1 adet soğan
1 dal kereviz sapı
3 adet karanfil
Zahterli Erişte İçin:
2 su bardağı ev eriştesi
1 dal taze zahter
2 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Fırında Kuzu Eti ve Zahterli Ev Eriştesi Hazırlanışı:
Eti tencereye alın. İrice doğranmış havucu, soğanı, karanfili ve kereviz sapını ekleyin. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5-6 saat pişirin. Erişte için; Tereyağını tencerede eritip ev eriştelerini iyice kavurun. Et suyunu, tuzu ve yaprak yaprak ayrılmış taze zahteri ekleyin. Yüksek ateşte bir taşım kaynatıp ateşi kısın. Tencerenin kapağını kapatın. Suyunu çekene kadar pişirin. Erişteyi servis tabağına alın, üzerine eti yerleştirin. Sıcak sıcak servis yapın.