Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Et Yemekleri

Fırında Bütün Bonfile

by Yemek Zevki Editör
05 Kasım 2014
in Et Yemekleri
458 35
1
Fırında Bütün Bonfile
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

2

Fırında Bütün Bonfile  Malzemeler:

> 1000-1200 gramlık bütün bonfile

> 300 gram küp doğranmış bal kabağı

> 6 diş sarımsak

> 180 gram istiridye mantarı

> 1’er dal taze biberiye ve kekik

> 100 gram tereyağı > 50 ml. zeytinyağı

> Deniz tuzu

Fırında Bütün Bonfile Hazırlanışı:

Bütün bonfileyi tezgahın üzerine alın ve ısıya dayanıklı mutfak ipi ile sıkıca bağlayın. Büyük bir döküm tavayı ocağın üzerine alıp iyice ısıtın. Zeytinyağını tavaya döküp etin her tarafını birkaç dakika kadar mühürleyin. Taze otları ve tereyağını ilave edip etin her tarafını lezzetlendirin. Tereyağı ve otlarla lezzetlendirdiğiniz eti ısıya dayanıklı bir kaba aktarın, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, damak tadınıza göre pişirin. Garnitürü için; Küp şeklinde doğradığınız bal kabağını ve istiridye mantarlarını aynı tavada (Yağını temizlemeyin) kızartın. Sarımsakların tepelerini hafif keserek tereyağında birkaç dakika kadar kızartın. Bonfile pişince fırından alın. Bonfileyi pişirdiğiniz tepsinin içindeki suyu bir sos tenceresine aktarın, kaynatarak yoğunlaştırın; yani sos elde edin. Bonfileyi servis tabağına yerleştirin. Garnitürü ve sosuyla birlikte sıcak servis yapın. Şefin notu: Pişirme sürecini kaçırmamak için pişirme öncesi mutfağınızda tüm hazırlığınızı önceden planlayın.

Tags: Fırında Bütün BonfileFırında Bütün Bonfile HazırlanışıFırında Bütün Bonfile MalzemelerFırında Bütün Bonfile Tarifi
Previous Post

Fransız Soğan Çorbası

Next Post

Blanco Jaron İle Mutfakta Simetri Sanatı

Yemek Zevki Editör

Next Post

Blanco Jaron İle Mutfakta Simetri Sanatı

Comments 1

  1. gram games says:
    11 yıl ago

    Merhaba ısıya dayanıklı mutfak ipi nerden bulabiliriz?Maile dönus yaparsanız cok sevınırım.Tesekkurler

    Yanıtla

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki