Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Et Yemekleri

Firik Pilav Eşliğinde Et Sote

by Yemek Zevki Editör
23 Temmuz 2013
in Et Yemekleri
459 35
0
Firik Pilav Eşliğinde Et Sote
741
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:
Et Sote İçin:
• 1 kilo dana kuşbaşı
• 2 adet kuru soğan
• 5 adet sarımsak
• 2 adet dolmalık biber
• 2 adet kaypa biber
• 1 adet domates
• 100 gram zeytinyağı
• 20 gram tuz
• 10 gram karabiber
• 10 gram pul biber
Firik Pilavı İçin:
• 1 kilo firik
• 2 adet kuru soğan
• 4 adet sarımsak
• 200 gram tereyağı
• 20 gram tuz
• 10 gram karabiber
• 10 gram et suyu / bulyon
Röşti Patates İçin:
• 5 adet taze patates
• 100 gram krema
• 50 gram süt
• 10 gram toz kırmızı biber
• 5 gram karabiber
• 5 gram tuz

Firik Pilav Eşliğinde Et Sote Tarifi;

Et sote için; Kuru soğan ve sarımsağı küp keserek zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Sonra kuşbaşı et ve biberler ilave edip 5 dakika süreyle pişirin. Domates ve baharatları katarak 2 dakika daha ocakta kısık ateşte pişirip, dinlenmeye alın.
Firik pilavı için; Tereyağını tencere de eritin, küp kesilmiş kuru soğan ve sarımsakları ilave edin. Tencereye firiği katarak 5 dakika kısık ateşte soteleyin. Soteleme işleminden sonra kaynamış su ile et suyu/bulyon katın. (Kullandığınız Firik bulgurunun ölçüsünün 2 katı kadar kaynar su ekleyin). Baharatlarını serpiştirip, kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Röşti patates için; Taze patatesleri kibrit şeklinde keserek tuzlayın. Ayrı bir tarafta krema, süt, toz kırmızı biber ve karabiberi karıştırın. Bu karışımı patateslerle iyice bulayın. Patatesleri 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika süreyle pişirin.

Tags: Ana YemeklerEt Yemekleri
Previous Post

Karamelize Kuzu Pirzola

Next Post

Carte d’Or’dan “Tatlı Sırlar” kitabı

Yemek Zevki Editör

Next Post

Carte d’Or’dan “Tatlı Sırlar” kitabı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki