Malzemeler:
1 paket yaş maya
500 gram un
2 kahve fincanı süt
1 çorba kaşığı toz şeker
200 gram tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
1 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 adet yumurtanın sarısı
1 tutam tuz
İç Malzemesi:
1 su bardağı ince çekilmiş fındık içi
2 çorba kaşığı fındık ezmesi
Üzeri İçin:
1 adet yumurtanın sarısı
İri çekilmiş fındık içi
Hazırlanışı:
Unu, şekeri, tuzu, sütü, yumurtayı, süzme yoğurdu ve mayayı hamur yoğurma kabında karıştırın. En son, oda ısısında yumuşamış tereyağını ilave edin. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru toparlayıp üzerini streç filmle kapatın ve oda ısısında yarım saat dinlendirmeye bırakın.
Dinlendirdiğiniz hamuru oklava yardımı ile yarım santim kalınlığında açın. Açtığınız yufkaları üçgen parçalar halinde kesin. Her yufkanın üzerini önce fındık ezmesinden sürün sonra da hamurun geniş tarafına fındık içi serpin. Hamuru yuvarlayıp sarın. Yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Yeterince kabarması için bu şekilde oda ısısında yarım saat daha bekletin. Hamurlar kabarınca üzerlerine yumurta sarısı sürün, fındık içini serpin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.