Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler

Fesleğen Soslu Ekmek

by Yemek Zevki Editör
07 Aralık 2013
in Tarifler
473 20
0
Fesleğen Soslu Ekmek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

sosluekmekMalzemeler:

• 200 ml. su
• 350 gram un
(tercihen hazır ekmek unu)
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1,5 çay kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 2 tatlı kaşığı kuru maya
• 1 kahve fincanı hazır pesto sos

Hazırlanışı:

Unu geniş bir kapta eleyin. Tuzu, şekeri, mayayı ve zeytinyağını ekleyin. Karışıma azar azar suyu ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek birkaç dakika yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün. Oda ısısında 1 saat bekletin. Hamuru kabından çıkartın ve un serpilmiş tezgahın üzerinde oval şeklinde açın. Pesto sostan spatula yardımı ile sürün. Hamurun kısa kenarından tutarak rulo şekilnde sararak istediğiniz boyutta uzatın. Hamurun üzerini bezle örtüp 1 saat dahaoda ısısında bekletin. Hamuru fırına vermeden önce üzerine zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Tags: Ana Yemekler
Previous Post

Pina Colada Cheesecake

Next Post

Patates Gondol Kebabı

Yemek Zevki Editör

Next Post
Patates Gondol Kebabı

Patates Gondol Kebabı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki