(4 – 6 Kişilik)
Ev Yapımı Sneakers İçin Malzemeler
1,5 – 2 su bardağı fındık
Alt Tabanı İçin:
175 gram tereyağı (yarısı margarin olabilir)
1 su bardağının dörtte üçü pudra şekeri
2 su bardağı un
Karamelli Kısmı İçin:
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı krema
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
Üzeri İçin:
2 paket (160 gram) çikolata
Ev Yapımı Sneakers Hazırlanışı
Tavada fındıkları hafif kavurun.
Alt tabanı için; Bir kaba tereyağını, pudra şekerini ve unu ekleyin. Yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. 25×25 ölçülerinde kare veya benzer ölçüde yuvarlak bir kalıba yayın. Üzerini kaşıkla düzeltip sonrasında üzerine çatalla delikler açın.
Önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika kadar pişirin.
Karamelli kısım için; Tavaya toz şekeri ve suyu ekleyin. Kısık ateşte hiç ellemeden eriyip karamelize olmasını bekleyin. Yanmayacak şekilde kızarınca içine kremayı ve tereyağını ilave edip karıştırın. Sonra ocaktan alıp içine kavurduğunuz fındığı ilave edip karıştırın. Daha sonra pişirdiğiniz hamurun üzerine döküp eşit şekilde yayın.
Üzeri için; Çikolatayı benmari usulü eritin. Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı en üstüne döküp düzgünce yayın. Ev yapımı Sneaker’ınızı en az 3 – 4 saat dinlendirin ve dilimleyin.
#EvYapımıSneakers #EvYapımıSneakersTarifi #Sneakers #SneakersTarifi #YemekZevki #YemekZevkiDergisi