Etli Yaz Türlüsü İçin Malzemeler:
250 gram kuzu kuşbaşı
Yarım kilo taze fasulye
1 su bardağı sıvı yağ
100 gram havuç
100 gram mantar
100 gram bezelye
1 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
2 adet patlıcan
1 adet patates
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı su
2 adet soyulmuş doğranmış domates
(4 Kişilik)
Etli Yaz Türlüsü İçin Hazırlanışı:
Soğanı, sarımsağı ve eti tencerede bir miktar kavurup havucu, mantarı ve fasulyeyi ekleyip bir süre daha kavurun. Ardından salça, su, tuz ve karabiberi katıp pişmeye bırakın. Patlıcanı ve patatesi ayrı bir yerde kızartın. Ufak bir tepsiye pişmiş olan türlüyü yayın. Üzerine patates ve patlıcanları ilave edip, servis aşamasına geçin.