Etli Lahana Sarması Tarifi
Etli Lahana Sarması Malzemeler:
1 adet orta-büyük boy beyaz lahana
500 gram kemiksiz kuzu eti
1 çay bardağı sıvı yağı
3 adet orta boy soğan
1,5 su bardağı pirinç
1 küçük paket dolmalık fıstık
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı yenibahar
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
Etli Lahana Sarması Hazırlanışı:
Lahananın kök kısmını oyarak çıkartın. Yaprakları tek tek ayırın. Yıkayıp süzdükten sonra kaynar suya atın. Birkaç dakika haşlayıp içinden çıkarın ve süzün. Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları kıyıp çok ince doğranmış kuzu etiyle birlikte sıvı yağda kavurun. Pirinci ekleyin. Kavurmaya devam edin. 1 bardak sıcak suyu, salçayı, tuzu ve dolmalık fıstıkları da ilave edin. Birkaç taşım kaynatıp ateşi kısın. Pirinç suyunu çekince ocaktan alın. Baharatını ve kıyılmış maydanozu ekleyerek tatlandırın. İç malzemeniz hazırdır. Hafifçe haşlamış olduğunuz lahana yapraklarının ortasındaki kalın damarlı kısmını bıçakla keserek çıkarın. Avucumuzun içi kadar büyüklüğünde parçalar kesin. Kenarına iç malzemeden yerleştirip rulo şeklinde sarın. Sarmaları tencereyi dizin. Üzerine kalan sıvı yağı gezdirin, ısıya dayanıklı bir porselen tabak yerleştirin. Sarmaların üzerini geçmeyecek kadar salçalı sıcak su ilave edin. Önce yüksek ateşte birkaç taşım kaynatın, daha sonra ateşi kısın. Suyunu çekene dek pişirin.