8 adet dolmalık biber
3 su bardağı pirinç
4 adet domates
Dereotu, nane, maydanoz
Tuz, sumak
3 adet soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
500 gram kemikli kuzu eti
Hazırlanışı:
Pirinci yıkayıp sıcak suda bekletin. Daha sonra süzüp domatesleri ve soğanları rendeleyin. 1 büyük kase kadar kıyılmış yeşilliği, sumağı, zeytinyağını ve tuzu ilave edin. İç malzemeniz hazırdır. Dolmalık biberlerin saplarını ve çekirdeklerini temizledikten sonra iç malzeme ile doldurun.
Kemikli etleri yıkayıp dolmayı pişireceğiniz tencerenin altına dizin. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Yarım saat kadar pişirdikten sonra içlerini doldurduğunuz biberleri etlerin üzerine yerleştirin. Dolmaların üzerini geçmeyecek kadar da suyunu ekleyin. Çok kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.