Ana Sayfa » Haber Turu » Etli Dolma

Etli Dolma

2482Malzemeler:

8 adet dolmalık biber

3 su bardağı pirinç

4 adet domates

Dereotu, nane, maydanoz

Tuz, sumak

3 adet soğan

Yarım çay bardağı zeytinyağı

500 gram kemikli kuzu eti

Hazırlanışı:

Pirinci yıkayıp sıcak suda bekletin. Daha sonra süzüp domatesleri ve soğanları rendeleyin. 1 büyük kase kadar kıyılmış yeşilliği, sumağı, zeytinyağını ve tuzu ilave edin. İç malzemeniz hazırdır. Dolmalık biberlerin saplarını ve çekirdeklerini temizledikten sonra iç malzeme ile doldurun.

Kemikli etleri yıkayıp dolmayı pişireceğiniz tencerenin altına dizin. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Yarım saat kadar pişirdikten sonra içlerini doldurduğunuz biberleri  etlerin üzerine yerleştirin. Dolmaların üzerini geçmeyecek kadar da suyunu ekleyin. Çok kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.

OKU ➤  Fırında Mücver Tarifi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir