Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Çorba Tarifleri

Etli Çorba

by Yemek Zevki Editör
29 Haziran 2015
in Çorba Tarifleri
483 10
0
Etli Çorba
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

corba

Malzemeler:
> 1 adet kaval kemiği (Dananın kaval kemiği)
> 1 adet limon
> 1 adet soğan
> 1 baş sarımsak
> 700 gram parça dana eti (Böbrek yatağı tercihen)
> 3 çorba kaşığı un
> 1,5 çorba kaşığı zeytinyağı
> 1 tatlı kaşığı tereyağı
> 1 tatlı kaşığı tahin
> 1 adet yumurtanın sarısı
> 2 çorba kaşığı yoğurt
> Kırmızı pul biber

Hazırlanışı: Etleri geniş bir tencerede, kısık ateşte, etler iyice yumuşayıp çatalla batırdığınızda dağılacak kıvama gelene dek yaklaşık 3 saat kadar kaynatın. Eti ocaktan alın, süzdükten sonra didikleyin. Ayrı bir tencereye ikiye parçalanmış kaval kemiğini aktarın. İyice yıkanıp kabuğunu soymadan bütün olarak limonu, kabuğu soyulmuş bütün 1 adet soğanı ve 1 baş temizlenmiş sarımsağı ekleyin. Yarım saat boyunca arada bir üzerinde biriken köpükleri temizlemeyi ihmal etmeden kaynatın.

 

Tags: ÇorbaÇorbalaryöresel yemekler
Previous Post

Lor Peyniri, Diyet Yapanların Gözdesi 

Next Post

Kulak Mantısı

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kulak Mantısı

Kulak Mantısı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki